Vegetarijanstvo

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Vegetarijanstvo

Post od zlett »

Nameravam da postanem vegetarijanac i znacilo bi mi ako bi mi neko naveo neke dobre vegetarijanske prodavnice, recepte kao i kakav je osecaj biti vegetarijanac....
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
lenamagdalena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 10:40 pm

Post od lenamagdalena »

ja sam vec 12 godina vegeterijanac, i nikada nisam imala zelju za mesom, ali mi se to pre neki dan promenilo i mislim da cu za uskrs da opet pocnem da jedem meso.....pozdrav
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

lenamagdalena ti si genije. Ja sam mesozder i jedem sve povrce i voce ali mesa nemogu da se odreknem :wink:
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

za prodavnice,zavisi gde zivis,u svakom slucaju skoro sve sto ti treba mozes pronaci u obicnim supermarketima,a za posebne namirnice kao sto su sojine preradjevine prosetaj do prodavnica zdrave hrane[soju nemoj jesti vise od 2 puta sedmicno],moja drugarica je vegetarijanac i na osecaj se ne zali......recepte mozes pronaci na netu,pa i citave vegetarijanske kuvare.
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Problematichan »

Po nekim glasinama sam cuo da vegetarijanstvo nije zdravo za coveka uopste. Zasto je tako nisam se raspitivao ali covek je mesozder i sisar pa se vodim zdravom logikom da bi bilo glupo da jede biljnu hranu.
Help please!
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Ja nije da ne mogu da se odreknem mesa, ali ne vidim sta je lose ako se povremeno uzme meso, zasto bi neko odlucio da ga potpuno izbaci iz jelovnika. Mozes da ga izbegavas ali bas da budes pravi vegetarijanac :-?
Ne znam zlett da li znas da vegetarijanci ne jedu nista sto je zivotinjskog porekla? Bolje budi vegan,oni bar jedu jaja i mleko. :wink:
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Ja bi ti preporucila organic voce i povrce, posto kao vegeterijanac ces vise uzimati ovih namirnica koje su zagadjene pesticidima.
Odredjena kolicina pesticida moze uzrokovati Parkinsovu bolest.

Poznajem osobu koja je vegeterijanc vac 30 godina, i nakon 20 je dobila Parkinsovu. Sad ima 59 i vec 9 godina ovu bolest koja je prilicno uznapredovala.
The person who says it cannot be done should not interrupt the person doing it.
zlett
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlett »

omg

Oh my god
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

a zasto uopshte zelish da postanesh veg?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zlett
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlett »

Pa zdravije je....
Aneuartis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 7:58 pm

Post od Aneuartis »

Mnogo je ljudi koji zive da bi jeli a malo je onih koji jedu da bi preziveli.

Meso uopste nije potrebno coveku... Svi sastojci koji postoje u mesu takodje postoje i u zivotinjskim proizvodima (jaja, mleko, sir etc).
Ja licno umesto mesa jedem jaja i mleko.
zlett napisao:kakav je osecaj biti vegetarijanac....
Kada se naviknes onda je super. I jos pocnes raditi jogu i baviti se duhovnoscu ;) Maaa... Milina :D
zlett
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlett »

Slazem se, samo ja sam alergican i na mleko i na jaja. ali nema veze, uvek imam biljcice.
ivanika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 1:31 pm

Post od ivanika »

mislim da zavisi da li zbog zdravlja ili zbog uverenja ne zelis vise da jedes meso tj mrtve zivotinje. u svakom slucaju pogledaj malo po internetu i videces da je normalno, zdravo i prirodno ne jesti mrtve zivotinje, i da ne postoji ZAMENA ZA MESO kad ti meso uopste nije ni potrebno.... MNOGI se ovde nece sloziti samnom, ali eto, ja mislim da je to tako.. osecaj je super kad ne jedes meso, ne smrdis, ne zagadjujes svoje telo, imas super krvnu sliku, zdrav si i vitalan, nisi debeo, jedina losa stvar je sto ovde u srbiji ljudi mnogo jedu meso pa ce te ometati na tvom putu da postanes vegetarijanac...
NARAVNO vazna je raznovrsna zdrava ishrana, puno povrca, zitarica i voca svih vrsta i oblika.... ima kod nas svugde da se kupi sve i svasta, za to nemoj da brines...
puno pozdrava i srecno!!!!!!!!!!!
Odgovori