Retke stolice
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 7:33 pm
Retke stolice
Dete od 5 godina zakačilo je neku virusnu, stomačnu infekciju.To traje već tri dana. Problem je što odbija svu hranu, tečnost (orosal) u malim dozama - kašikicu po kašikicu, ali i to ja problem. Dobio je i temperaturu, pa je moje pitanje smem li dati sirup enterofuryl, pored probiotika, pošto mislim da mu se crevna flora toliko narušila da su se sigurno namnožile i neke bakterije (E.coli) i da je to sad začaran krug.
Nije dobro da dajete Enterofuril na svoju ruku.Najbolje je da uradite koprokulturu,ako sumnjate na neku bakteriju,mada ne mora da znači da je to u pitanju.Dajte detetu puno pirinča ili pirinčane sluzi,ona obnavlja sluzokožu creva,puno tečnosti-voda,čaj,supa,i polako sa vraćanjem na uobičajenu ishranu.Nadam se da sam Vam bar malo pomogla,pošto vidim da ste poruku poslali još pre tri dana.Sorry,sada sam videla!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 7:33 pm
Pirinač sam davala i tečnosti , danas mu je već 7 dana, a on i dalje nije u potpunosti regulisao stolicu. Jedina sreća u nesreći ako mogu da kažem je što je počeo da jede, i to BAŠ jede, sve redom..valjda se to sad sve polako vraća u normalu. Sigurno je bila viroza pošto smo svi u porodici posle nastradali
U svakom slučaju hvala na odgovoru.