Retke stolice

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
djole zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 7:33 pm

Retke stolice

Post od djole zmaj »

Dete od 5 godina zakačilo je neku virusnu, stomačnu infekciju.To traje već tri dana. Problem je što odbija svu hranu, tečnost (orosal) u malim dozama - kašikicu po kašikicu, ali i to ja problem. Dobio je i temperaturu, pa je moje pitanje smem li dati sirup enterofuryl, pored probiotika, pošto mislim da mu se crevna flora toliko narušila da su se sigurno namnožile i neke bakterije (E.coli) i da je to sad začaran krug.
juwe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 10:20 pm

Post od juwe »

Nije dobro da dajete Enterofuril na svoju ruku.Najbolje je da uradite koprokulturu,ako sumnjate na neku bakteriju,mada ne mora da znači da je to u pitanju.Dajte detetu puno pirinča ili pirinčane sluzi,ona obnavlja sluzokožu creva,puno tečnosti-voda,čaj,supa,i polako sa vraćanjem na uobičajenu ishranu.Nadam se da sam Vam bar malo pomogla,pošto vidim da ste poruku poslali još pre tri dana.Sorry,sada sam videla!
djole zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 7:33 pm

Post od djole zmaj »

Pirinač sam davala i tečnosti , danas mu je već 7 dana, a on i dalje nije u potpunosti regulisao stolicu. Jedina sreća u nesreći ako mogu da kažem je što je počeo da jede, i to BAŠ jede, sve redom..valjda se to sad sve polako vraća u normalu. Sigurno je bila viroza pošto smo svi u porodici posle nastradali :( U svakom slučaju hvala na odgovoru.
Odgovori