Kondilomi???

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
migos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 3:52 pm

Kondilomi???

Post od migos »

Moj muz ima kondilome od januara (2005) .Sve vreme se lecio sa podofilotoxinom,sada vec ima jako malo bradavica ali meni se pojavila jedna,koju sam primetila.Namazala sam je sa podofilotoxinom.
Molim vas da mi kazete dali postoji mogucnost da se prosiri i da mi se pojave druge na drugom mestu ili ce se spreciti ako sam odma pocela sa koriscenjem ovog leka...Koliko puta da koristim gel na dan i kako?
Hvala unapred...
nikki03
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2005 1:51 pm

Post od nikki03 »

Vec je ranije bilo govora o ovoj temi. Mozes pokusati da pogledas na odeljku ''Ginekologija'' radi vise informacija.
Ali evo ukrato ono sto ja znam.
Dakle, kondilomi mogu da se prosire i sve vise se sire u koliko se ne otklanjaju. Mislim da je najbolje otici kod ginekologa i ne cekati, bas zbog prosirenja.
A sto se tice te kreme (ili masti), stvarno ne znam nista o njoj i nisam sigurna koliko to zeni moze da pomogne, jer postoji mogucnost da kondilomi postoje unutar vagine, na grlicu materice...
Srecno!
NENAD67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 1:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od NENAD67 »

Evi još male dopune... Kondilomate izaziva Humani papiloma virus. Korisno je napraviti HPV tipizaciju jer se jedan deo ovih virusa može ponašati izrazito onkogeno. Smatra se da je u velikom procentu samo prisustvo kondilomata oko grlica predkancerogeno stanje. Ukoliko ne bude drugacije moguce, savetujem Vam da ih spalite...
Odgovori