osip-temperatura sta je to HITNO!!!!! NISU BOGINJE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
massimo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:25 pm

osip-temperatura sta je to HITNO!!!!! NISU BOGINJE

Post od massimo »

Molim za odgovor,
radi se o sinu moje sestre koji ima 6g.
Ima asthmu ( koristi flixotide pumpicu preventivno), alergiju na inhalatorne alerne, boje i konzervanse.kao mali je imao ceste napade, sada najcesce ima laringitis i eventualno oko 1-2 puta godisnje ima napad kad moraju da mu daju urbazon inekcije.
Takodje kao i njegov brat ( i moj sin) ima dijagnozu laxitas generalisata, zbog cega redovno koristi kalcijum, c vitamin, magnezijum.On ima smanjen kalcijum u krvi a povisen fosfor.

U POSLEDNJIH 10 DANA IMA NEKE CUDNME SIMPTOME.Pre 10 dana je iznenad dobio urtikariju po celom telu ( ruke. noge ledja stomak sve je bilo nateceno i crveno).Po pregledu je mazan sinoderm kremom i pio presing, te se to povuklo, ali je dobio temperturu 39 stepeni i poceo da kaslje.Radili su nalaz urina i u redu je, a krv je dobra osim sto ima leukopeniju - 3.8 leukociti.

Posle nekoliko dana mu je bilo bolje.7-og dana se njegov stariji brat (7g) osuo crvenim ospama sa povisenom temperaturom, ali mu je uz presing to proslo za 1 dan.sutradan se mladjem ponovo pojavuio crveni osip oi visoka temperatura uz kasalj.( tog jutra -Uskrs, je pojeo jaje) On inace vec mesec dana se nakasljava kao da ima nesto u grlu ali ne moze da proguta.

Sada se brinemo da li je to alergija ili neko virusno oboljenje , kad se desilo obojici sinova?

Varicele su obojica imala pre 2 godine.

Zabrinuti smo za njega ,a i za drugog sina.Moj sin koji je s njima bio u kontaktu je takodje vec vise od godinu dana lecen -imao je koksaki virus i mnoge druge smetnje opisane na ovom forumu.

MOLIM HITNO DA MI NEKO ODGOVORI AKO NESTO ZNA,

HVALA.

Bilisu kod lekara i oni nisu sigurni sta bi to bilo a prepisali mu sanicilin.
iva04
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2008 1:06 pm

Post od iva04 »

meni to lici na srlah
massimo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:25 pm

Post od massimo »

BRIS GRLA JE NEGATIVAN NA BAKTERIJE. MADA SU MU PREPISALI SINACILIN I POSLE TOGA JE PALA TEMPERATURA.
On je ranije imao potvrdjenu alergiju na bakterije. Za sada ne znamo ste je to.
Moj sin je jednom primljen u bolnicu jer je imao tipicne simptome sarlaha udruzenog sa varicelom, ali bris grla nije potvrdio dijagnozu.
Nasa doktorka je tada rekla da moj sin mozda ima burnu-cak alergijsku reakciju na virusna oboljenja , kao sto je tada bila varicela.Kad je 2006.g. imao koksaki b virus mnogi lekari se slazu da titar 55 jeste jedva povisen( normalno do 50) ali se je on na njega burno reagovao, nije mogao da hoda i pokrenut mu je niz zdravstvenih problema.
Odgovori