pomoc oko humane
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
pomoc oko humane
Plese help, imam bebu od tri i po meseca i od skoro je samo na Humani, jer vise nisam imala mleka. Medjutim, veceras kupim istu hranu i dobijem duplo manju mericu od one koju sam uvek dobijala. I onda mise noge oduzmu, jer sam shvatila da sam mu davala duplo vecu dozu. Sta da radim? On lepo napreduje, ima redovnu stolicu
Nemoj mama da brines,daj bebi mleko novo sa novom mericom,jer je verovatno isti sastav humane sa pojacanim sastojcima..Pa znas vec da stalno nesto menjaju uvezi pravila oko ishrane beba,pa tako verovatno je i sa Humanom slucaj...Ja koristim Bebelak od kada smo izasli iz porodilista,moja beba ima sada 7 meseci i dok nam je baka bila u gostima,ona joj je pravila formulu dosta ``jacu``,ali ona ne da nije pregojena nego moze jos koje kilce i da doda,i imala je unvek urednu stolicu,bez obzira na to sto nasa baka tj. njena nije postovala pravila u vezi doziranja,.Napominjem da je u tom periodu nasa beba imala manje od dva meseca...Naravno ja se nisam slozila(kad sam saznala za taj njen postupak-poludela sam) ali vise nisam imala izbora-svrsenom poslu mane nema...ali ti to cisto kazem da se ne bojis beba je vec trebala da izreaguje,ako si joj i davala fabrickom greskom vecu dozu,sto mislim da nije, nego i zavisi kad i gde je proizvedena,prva Humana koju si kupila,a gde druga,zavisi i od serije proizvodnje!!!Ja cu da budem srecna ako sam ti bar malo pomogla
Videces uostalom i sama po bebi da je sve OK!!!!!! 

Mala vrlo mala digresija u HALO BEBI rade pedijatrijske seste, a ne pedijatri,ali svakako ti mogu pomoci u ovom slucaju samo da te umire i nista drugo veruj iskusnoj mami!Pozdrav Majdi ova digresija nista licno,,jer znam da i ti samo zelis da pomognes pa si napravila gresku u kvalifikaciji medicinskog osoblja

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Re: pomoc oko humane
uvek koristi mericu koju dobiješ sa kutijom i tu nema greške. Nisi davala više ako si tako radila, verovatno je drugačije koncentrovano (mada ja nikad ne naleteh na nikakve promene kod Humaninih merica - mala plava).betoven24 napisao:Plese help, imam bebu od tri i po meseca i od skoro je samo na Humani, jer vise nisam imala mleka. Medjutim, veceras kupim istu hranu i dobijem duplo manju mericu od one koju sam uvek dobijala. I onda mise noge oduzmu, jer sam shvatila da sam mu davala duplo vecu dozu. Sta da radim? On lepo napreduje, ima redovnu stolicu
Jače doze nisu za igru. Od njih se beba neće ugojiti, brže će se zasititi, ali postoji solidna opasnost da preoptereti kompletan sistem za varenje... a i bubrezi se baš pate. Naravno, urađeno je urađeno, nema vraćanja, pa samim tim ni mesta za preveliku sekiraciju.
Bebe su jače nego što mi mislimo.
Hvala puno, vec sam dva dana na novoj merici tj. maloj, ali zbog praznika ne stigoh da se javim. Inace, mnogo bolje jede novu meru, samo mu je juce bila tvrda stolica. Verovatno se organizam navikava na novu gustinu. Sada mi jede na 3.5-4 sata a pre nije hteo pre pet sati razmaka da jede. Dobro je te sam i otkrila.
A kada sam pitala svoju kumu cija cerka jede Humanu od rodjenja, ona se izbecila jer ona nikada nije dobila malu mericu. Opet, druga drugarica nije nikada dobila veliku. Sve su kupovane na istom mestuali i u drugim apotekama. Stvarno strasno, jer se na uputstvu nigde ne spominje postjanje dve merice, manje i vece, nego samo prilozenu mericu napuniti do vrha. A kada ti treba 5 meica, jako je nezgodno sipati sa veliko i odrediti sredinu na njoj.
Jadna nasa deca, samo to mogu da kazem
A kada sam pitala svoju kumu cija cerka jede Humanu od rodjenja, ona se izbecila jer ona nikada nije dobila malu mericu. Opet, druga drugarica nije nikada dobila veliku. Sve su kupovane na istom mestuali i u drugim apotekama. Stvarno strasno, jer se na uputstvu nigde ne spominje postjanje dve merice, manje i vece, nego samo prilozenu mericu napuniti do vrha. A kada ti treba 5 meica, jako je nezgodno sipati sa veliko i odrediti sredinu na njoj.
Jadna nasa deca, samo to mogu da kazem
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nemoj da te brine to sto je drugacija merica. Ja sam to dozivljavala vise puta sa Nestle Beba mlekom. Onda sam nazvala njihov hotline telefon i rekli su mi da je to verovatno zato sto su ili promenili formulu ili pakovali na drugim masinama. Dakle, ono sto dobijes uz mleko koristi, a to sto je bebac ok, znaci da neke greske nije bilo!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Uf. Hajde par dana (ili malo više) prati ovo, pa ako se bude mnogo ponavljalo (kod nas se od kad smo prešli na dvojku pogoršalo) viči. Na predlog prijatelja smo iskopali Novalac za bebe sa zatvorom i pun je pogodak, samo što moramo da oblećemo sve moguće apoteke, jer jako retko naručuju jedinicu (kod te vrste je dvojka nakon 5 punih meseci). Koristimo ga po potrebi. Neke bebe su sa Humanom sklonije zatvoru (kažu pedijatri da je to zbog količine gvožđa), bez obzira na to koliko ih u međuvremenu pojimobetoven24 napisao:Inace, mnogo bolje jede novu meru, samo mu je juce bila tvrda stolica...