Mislim da tema pripada ovde bez obzira sto se svrab javlja na testisima... dijagnoza je licna, a doneta je nakon duzeg surfovanja... cini mi se da je ovo jedino oboljenje koje izaziva moje simptome... testisi svrbe, vidi se crvenilo (nekada) i perutaju se (retko)...
Koliko sam shvatio oboljenje je gljivicno i izaziva ga Dermatophytes Sp. na toplim i vlaznim mestima.
Postupio sam po nekim uputstvima i koristio puder svakodnevno nakon pranja sapunom. Antibakterijski puder sam nakon 3 nedelje zamenio nekim drugim i svrab mi se opet javio... napominjem da se simptomi javljaju samo ako ne koristim puder ceo dan ili provedem duze vremena oznojen.
Zanima me koji lek mogu upotrebiti?
Tinea cruris
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
... ja ne mogu da primetim nikakve fizicke promene... prvi put sam primetio perutanje koje je nestalo nakon tusiranja... i tek nakon recimo dve nedelje mi se javio nepodnosljiv svrab... tada sam poceo da koristim puder i svrab je nestao... ja sam se zagledao ali nisam mogao nista da vidim... i tek pre nekoliko dana (kada su pocele ove vrucine i znojenje) mi se javio blagi svrab i mogao sam da primetim crvenilo na testisima... samo sa leve strane... prepona je cista koliko ja mogu da vidim.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako je promena sam sa jedne strane bice verovatnije da je gljivica pa bi mogao nekoliko dana da koristis neki lek protiv gljivica ili da se peres rastvorom sode bikarbone, a mozda je jos bolje da ako si u beogradu dodjes na pregled u savetovaliste za clanove foruma ili pre mazanja u dermatolosku ustanovu gde ti mogu uzeti materijal za mikolosku analizu-na gljivice
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Na trzistu je trenutno broj jedan Lamisil kao noviji lek za gljivice koje su se vec navikle na ostale lekove, ali za jos neiskvarene gljivice dobro ce doci i stari dobri Bayerov Canesten krem a i neki od srodnih lekova. Ako je koza prethodno dosta upaljena a i svrab izrazit mozda bi bilo dobro prvih nekoliko dana primeniti Shering-ov Triderm krem-poznat i kao 3 u 1.a zatim se opredeliti samo za lek protiv gljivica. Moze se i prati koza Mycogelom za prevenciju ili jos bolje Cu Zn gelom koji je odlican za dezinfekciju koze a pri tome cuva i njenu prirodnu odbranu od opasnih mikroorganizama.
Bas sam se raspisala, mozda je ipak bolje da dodjete u savetovaliste tu vam ne treba knjizica vec samo treba da se zakazete preko foruma
Bas sam se raspisala, mozda je ipak bolje da dodjete u savetovaliste tu vam ne treba knjizica vec samo treba da se zakazete preko foruma

predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.