Beli straftasti nokti

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
daca1974
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 5:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Beli straftasti nokti

Post od daca1974 »

Javljam se u nadi da cete mi zaista pomoci da resim moj problem.
Pre dva meseca su se mom sinu (8 god.) na kaziprstu desne ruke pocele pojavljivati bele uzduzne straftice. U pocetku je izledalo kao da svojim zubicima grebe po noktu. Posto je dete malo nervozno - pogotovo kada je u skoli, mislila sam da mozda stavlja prst u usta i grebe zubima. Kupili smo lak za nokte koji se koristi za sprecavanje stavljanja prstiju u usta - ima neki cudam ukus - medjutim nokat je bio sve vise prektiven belim straftama. Otisli smo kod decjeg lekara i dobili kremu lamisil gel za gljivicno oboljenje noktiju. Medjutim to uopste nije doprinelo poboljsanju vec je nakon koriscenja te kreme nokat poceo da menja boju, postao je tamniji, izgubio bele strafte i poceo talasasto da se uvija. Prilikom secenja nokta dete se zali na bol. Kada posmatram nokat sa povecalom cini mi se da se oslikavaju zute fleke ispod nokta.
Da li mi mozete kratko odgovoriti o kom oboljenju bi mogla da razmisljam i sta dalje da preduzmem. Da li ima smisla ici ponovo kod decjeg dr. ili je to mozda samo nedostatak gvozdja ili nekih drugih minerala ili vitamina u organizmu (dete inace nije bolesljivo).
Unapred zahvalna i molim vas za odgovor jer zaista strasno izgleda.
mfg. Daca
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Ja nekad imam na nekom noktu po jednu belu straftu ali nikada vise od jedne tako da ne znam da li je to to.Vrlo cesto primetim belu straftu na nekom noktu ali uvek na noktima ruku nikad nogu. Trenutno nemam tih straftica i nikada im nisam pridavala znacaj niti otisla zbog toga kod lekara. One budu i kako nokat raset izgube se. Mislim da jeste nedostatak nekog vitamina.
Na palcu imam neravninu na noktu, nije onako gladak. Nasla sam na internetu da je nedostatak gvozdja u pitanju.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
Odgovori