zlizda kod bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tashadunda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 4:33 pm

zlizda kod bebe

Post od tashadunda »

moja cera od 9 meseca ima malu kuglicu iza desnog uva.Sada ima 13 meseci i zlezda se skoro izgubila,ali smo primili MMR vakcinu i ponovo se povecala.Doktorka kaze da je to normalno i da je skoro svako dete ima .Cini mi se da sam je napipala i na vratu.Da spomenem da ima 13 meseci oko 13 kg,super apetit,82 visoka hoda,jedino slabo prica.Da li ima razloga da brinem ovoliko ili ne ?Jako sam zbunjena kako nesto tako moze biti normalno?
tashadunda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 4:33 pm

Post od tashadunda »

govorim o zlezdi,greska u pisanju
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Olja 86 »

Normalno je kada opadne imunitet, a posebno jer je primila MMR.

Ja sam se isto tako prepala kada je moja devojcica dobila zlezdu a imala je ovcje boginje i objasnili nam da je zbog toga.
Ubrzo (posle nedelju, dve) se povukla.
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
cankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 9:59 am

Post od cankovic »

Mislim da nemas razloga za brigu jer sam i ja kao mala imala zlezde i doktori su rekli da to nije nista cak su i drugi u porodici imali, mozda je genetski. Samo nemoj pritiskati ona se sama povuce, meni i dan danas izadju kad sam bolesna ali brzo se povuku. Cula sam i da nije dobro kad se ne povuce za koju nedelju sve ostalo je ok. POZDAV!
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

Primetila sam da su mojoj bebi malo uvecane limfne zlezde. Jedva da se vidi golim okom (kao mala ispupcenja) a kada se predje blago prstom preko njih, osecaju se. Negde sam procitala da je to u stvari normalno, a opet sam malo zabrinuta. Inace, beba nema i nije imala visoku T do sada. Vakcinu- Pentaxim je poslednji put primio pre dve nedelje. Ima cetiri meseca i nedelju dana.
:) Pozdrav!
Slika
Odgovori