kicma ili srce
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 11:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kicma ili srce
imam 37 godina,pre desetak dana dok sam se penjao stepenicam u stan na IV sprat,iznenada sam osetio bol u grudima a koji se sirio na levu i desnu stranu grudi,ali je bol bio jaci na desnoj strani i sirio se prema desnoj strani vrata,ruke i noge, pracen umorom, lupanjem srca i znojenjem. posle 3-5 minuta, kada sam se smirio, sve je prestalo. u hitnoj sluzbi DZ uradili su mi EKG, koji je bio OK i dali Diklofen. sutradan sam se javio internisti, uradio analizu krvi i mokrace, snimak srca i pluca, ponovo EKG, ultrazvuk srca i krvnih sudova vrata. rezultati su pokazali delimicnu sklerozu zida Ao, sve drugo je OK i internista smatra da to nijen uzrok onoga sto mi se desava. naravno covek mi je odredio terapiju po pitanju skleroze. bolovi i zamor su se nastavili ali sada i prilikom normalnog hoda, ne bas uvek ali dosta cesto, nikada dok sedim ili lezim. kada sedim bol se javlja u kicmi,izmedju lopatica jedan prsljen,odprilike na sredini,gledajuci lopatice po visini ali taj bol je samo tu i nesiri se. nisam imao povredu kicme. interesuje me dali bih uzrok ovom bolu mogao biti kicmeni prsljen ili je ipak internisti nesto promaklo.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Srce toliko da poremeti rad ne moze da bude od kichme!
Faktori koji mogu uticati na sve to:
telesna masa
kondicija
kolichina fizichke aktivnosti tokom dana
opetrecenej pri hodu uz stepenice, da li se novi teret neki ili ne
brzina hoda uz stepenice
nachin disanja
nesanica
hronichni umor
anemija
Bolovi od mishica ok kichme i uopshte torakalnog dela mogu da daju bolove tipa, grchenja mishica, otezanog disanaj tj shirenja grudnog kosha, ako ste se PREHLADILI negde, stajali na promaji moguce da ce mishici da odreaguju na to kao na upalu i tada se bore protiv upale i smanjuju svoju pokretljivost! Ovakvi bolovi prestaju od diklofena ali prestaju i od obichnog toplog tushiranja i utopljavanja grudnog kosha!
Jel iskljuchena mogucnost postojanja anemije? I ona moze imati ovakve simptome!
Faktori koji mogu uticati na sve to:
telesna masa
kondicija
kolichina fizichke aktivnosti tokom dana
opetrecenej pri hodu uz stepenice, da li se novi teret neki ili ne
brzina hoda uz stepenice
nachin disanja
nesanica
hronichni umor
anemija
Bolovi od mishica ok kichme i uopshte torakalnog dela mogu da daju bolove tipa, grchenja mishica, otezanog disanaj tj shirenja grudnog kosha, ako ste se PREHLADILI negde, stajali na promaji moguce da ce mishici da odreaguju na to kao na upalu i tada se bore protiv upale i smanjuju svoju pokretljivost! Ovakvi bolovi prestaju od diklofena ali prestaju i od obichnog toplog tushiranja i utopljavanja grudnog kosha!
Jel iskljuchena mogucnost postojanja anemije? I ona moze imati ovakve simptome!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
odgovor tamarift
godinama se penjem stepenicama i za tu vrstu napora imam odlicnu kondiciju. visok sam 175 cm.i imam oko 90 kg. zadnjih deset godina nisam bas u top formi ali sam se pre toga dosta bavio sportom zbog posla kojim se bavim (borilacke vestine, plivanje i teretana).na ANEMIJU niko nije ni posumnjao, niti sam znao simptome dok malopre nisam procitao sve o njoj na netu. neke stvari se podudaraju ali vecina NE. na nalazima krv je bila OK. danas sam slikao kompletnu kicmu, ujutro idem do specijaliste fiz. medicine pa cu videti. resio sam da ovo izguram do kraja, kad sam vec poceo, pa se vracam sportu i zdravom nacinu zivota, dok jos nije kasno, jer ici od vrata do vrata lekarskih ordinacija nije zivot. Vama Tamara hvala na odgovoru, javicu se sa rezultatima specijaliste fiz. medicine.
-
- Novi član
bio sam danas kod spec.fiz.medicine. odmah mi je trazila papir na kome pise sta je ocitano na snimcima a sto ja naravno nisam imao jer mi niko nije ni pogledao snimke, mislim ona ce a ona slabo stoji s tom materijom, tako da nista nije ni videla. kaze reakcija misica na upalu, predlozila mi "bockalice" zbog kojih bih svakodnevno morao da dolazim u DZ a sto sam ja odbio, pa mi je onda rekla da ce pomoci i vezbanje kod kuce. i ja mislim da hoce samo jos da pocnem da vezbam
. lepo sam se zahvalio doktorici na strpljenju i krenuo da trazim onu drugu a koja je trebala prethodni dan da ocita snimke. e ova druga je imala bolji vid a i mladja je. ona je prvo pitala ko me je tako pametan poslao da uradim pet snimaka odjednom (sinusi i kompletnu kicmu), zar hocu da dobijem karcinom a pregledom snimka konstatovala je " suzen prostor izmedju cetiri prsljena", posto mi je to samo usmeno saopstila, nisam zapamtio tacan strucan naziv, samo znam da su u tom delu izmedju lopatica a gde i osecam bol. i ona mi je rekla da cu sa vezbanjem resiti problem. samo da malo pojasnim, meni ovi prsljenovi nisu bolni na dodir, vec dok sedim,lezim i stojim a kada se krecem bol ide u grudi, ruke, noge i vrat s tim sto je bol intenzivniji na desnoj strani tela. pa kako sad da vezbam? i sad ja vas Tamara pitam, sta da radim dalje, nisam pametan i sta nije u redu s tim prsljenovima? Srdacan pozdrav! 

- tamaraft
- Stalni član
e pa to nije nishta strashno onda, vezbe ce to da srede.
bilo bi dobro da mi napishete shta pishe tachno kao dijagnoza mada se verovatno i radi samo o blazem kompresivnom sindomu grudnih prshljenova kichme.
bitno je samo da bezite od promaje, od klime, da ako morate da sedite da shto manje sedite i shto udobnije da ste smehsteni, mora da se ojacha muskulatura grudnog dela kichme i uopshte celog kichnenog stuba, za to nadjite dobrog terapeuta i kinezi sali, vezbe nisu komlikovane, nema ih puno, zapamticete ih vec posle par puta...vezbice i plivanje i bice to sve super.
I naravno bez nekoh veceg povecanja mase, nema gojenja i bildovanja mishica ruku i ramenog pojasa, a i shto se tiche noshenja velikog tereta, i to bi bilo dobro da izbegavate.
Isto tako zanima me koja 4 prostora tachno su suzena kako bih vam rekla koje sve josh simptome mozete da imate kao posledicu ovoga.
bilo bi dobro da mi napishete shta pishe tachno kao dijagnoza mada se verovatno i radi samo o blazem kompresivnom sindomu grudnih prshljenova kichme.
bitno je samo da bezite od promaje, od klime, da ako morate da sedite da shto manje sedite i shto udobnije da ste smehsteni, mora da se ojacha muskulatura grudnog dela kichme i uopshte celog kichnenog stuba, za to nadjite dobrog terapeuta i kinezi sali, vezbe nisu komlikovane, nema ih puno, zapamticete ih vec posle par puta...vezbice i plivanje i bice to sve super.
I naravno bez nekoh veceg povecanja mase, nema gojenja i bildovanja mishica ruku i ramenog pojasa, a i shto se tiche noshenja velikog tereta, i to bi bilo dobro da izbegavate.
Isto tako zanima me koja 4 prostora tachno su suzena kako bih vam rekla koje sve josh simptome mozete da imate kao posledicu ovoga.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
ma u pravu ste vi Tamara, nasao sam i ja vezu za bol u grudima, od kicme preko rebara do grudnog kosa ili preciznije grudne kosti, pa se spusta u ruke ali na rebrima neosecam bol. evo malopre sam imao napad ili kako vec da ga nazovem. progutao sam dva diklofena i ksalol pa bol polako pousta a kupio sam i ruski flaster, kazu da je dobar. sa vezbama ce ici malo teze zbog bola, probao sam osnovne za razgibavanje dok nepronadjem terapeuta. to se bas dobro upalilo, prijateljica mi je radila masazu sa Fastum gelom i kaze da su mi ledja puna cvorova, verovatno su to upaljeni misici. to sto mi trazite za ova cetiri prsljena nemam napismeno, imam od ove prve sto je gledala snimke ali to ni ona nemoze procitati a ona nije ni videla suzenje medju tim prsljenovima tako da to nije ni napisala. otici cu ponovo da mi da svoj nalaz napismeno ova druga, pa vam javljam. a zasto mi nisu prepisali inekcije tipa penicilin ili tako nesto da smiri tu upalu, zar to nebi pomoglo? sada vec stalno osetim bol u tim prsljenovima, kao zar. Sta vi mislite?
- tamaraft
- Stalni član
upale mishica se ne leche penicilinima kao upale grla!
moj savet je da odete kod fizijatra, da snimite kichmeni stub, da dobijete tachnu dijagnozu pa posle cemo lako deliti savete!
pozdrav!
moj savet je da odete kod fizijatra, da snimite kichmeni stub, da dobijete tachnu dijagnozu pa posle cemo lako deliti savete!
pozdrav!