Totalni sam laik sto se tice ove oblasti (urologije), pa bih molila nekog strucnog da mi objasni ovaj pojam (pretpostavljam da je bubrežna insuficijencija smanjenje bubrezne funkcije). Ono sto me zanima je da li je i pesak u bubrezima neki vid bubrežne insuficijencije.
Hvala unapred.
bubrežna insuficijencija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije.
Bubrezna insuficijencija podrazumeva smanjenju bubreznu funkciju a to je kad je bubreg zbog bilo cega ometen u svom radu te ne preciscava krv kako treba.Pesak moze da dovede do toga ako se npr od njega stvori kamen koji zapusi izvodne kanalice bubrega kada mokraca ne moze iz njega da otice,pa se i funkcija smanjuje.
Bubrezna insuficijencija podrazumeva smanjenju bubreznu funkciju a to je kad je bubreg zbog bilo cega ometen u svom radu te ne preciscava krv kako treba.Pesak moze da dovede do toga ako se npr od njega stvori kamen koji zapusi izvodne kanalice bubrega kada mokraca ne moze iz njega da otice,pa se i funkcija smanjuje.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.