Molim da mi date mišljenje o ovim labolatorijskim analizama:
RBC 5.16
WBC 11.9
HGB 157
HCT 0.46
PLT 201
MCV 88.7
MCH 30.5
MCHC 344
Sedimentacija 4
Glukoza 4.7
Holesterol 8.33
HDL-holest. 0.82
LDL-holest. 6.2
Trigleceridi 14.83
Jako leptičan serum.
Pre nešto više od godinu dana radio sam kompletan pregled i utvrđeni su mi isto tako povišeni trigliceridi - preko 12. Pio sam Vasilip kao terpiju jedno mesec i po dana i promenio nacin ishrane. Na taj nacin uspeo sam da spustim trigliceride na 2,22. Na pregled sam otisao kontrole radi, nisam imao nikakvih tegoba.
Imam 42.g, visok sam 197cm. i težak 97kg. U vreme redukovane ishrane, i pada triglicerida na 2.22 težina mi je pala na 86kg! Nikad se gore nisam osecao.
I sada sa ovakvim rezultatima ne osecam nikakve tegobe. Pošto su mi rezultati, u odnosu na referentne vrednosti, jako, jako uvećani. šta raditi?
Unapred zahvalan
Trigliceridi 14,83!!!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Da pijete LIPANOR kapsule 100mg 1 uvece.
Da ne koristite NIPOSTO:
1) cigarete
2) gazirana pica
3) masnu hranu
4) suhomesnate proizvode
5) orahe, kikiriki, semenke, bademe
6) slatkise i belo brasno
7) iznutrice
masne mlecne proizvode
Uzmite preparat "ZDRAVO SRCE".
Kada prodje 6 nedelja, uradite kontrolni lab.
Krva Vam je tako masna i gusta da ste u vrhu rang-liste za dobijanje infarkta ili sloga.
Da ne koristite NIPOSTO:
1) cigarete
2) gazirana pica
3) masnu hranu
4) suhomesnate proizvode
5) orahe, kikiriki, semenke, bademe
6) slatkise i belo brasno
7) iznutrice

Uzmite preparat "ZDRAVO SRCE".
Kada prodje 6 nedelja, uradite kontrolni lab.
Krva Vam je tako masna i gusta da ste u vrhu rang-liste za dobijanje infarkta ili sloga.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dr. Ivice,
zanima me vaše mišljenje u vezi sledećih rezultata :
holesterol 5.3
trigliceridi 3.39
hdl 0.73
ldl 3
Imao sam ranije problema sa trigliceridima čija je vrednost dolazila i do 25 , ali sam raznim terapijama kao što su Lipanor , Sortis , itd. uspeo da ih smanjim na vrednosti od 3 do 5.Pošto mi razne dijete nisu pomogle da ih vratim na normalne vrednosti ,a usput sam ispitao i funkcije jetre ,koja je u redu , slezine, koja je malo uvećana 13.9cm i sva ostala moguća ispitivanja koja su u redu , ja više ne znam čime da pokušam da ih normalizujem . Trenutno pijem tablete Omega 3.
Milan
zanima me vaše mišljenje u vezi sledećih rezultata :
holesterol 5.3
trigliceridi 3.39
hdl 0.73
ldl 3
Imao sam ranije problema sa trigliceridima čija je vrednost dolazila i do 25 , ali sam raznim terapijama kao što su Lipanor , Sortis , itd. uspeo da ih smanjim na vrednosti od 3 do 5.Pošto mi razne dijete nisu pomogle da ih vratim na normalne vrednosti ,a usput sam ispitao i funkcije jetre ,koja je u redu , slezine, koja je malo uvećana 13.9cm i sva ostala moguća ispitivanja koja su u redu , ja više ne znam čime da pokušam da ih normalizujem . Trenutno pijem tablete Omega 3.
Milan
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iskreno, nisam siguran ni da li da pokusavate da ih vise smanjite. Postoje ozbiljne studije koje su pokazale da je smanjenje na normalu dovelo do infarkta. (A i licno sam imao priliku da se u to uverim na desetak pacijenata srednje zivotne dobi - taman podesimo lipide, oni dobiju srcani udar?!) Deluje paradoksalno, ali jeste tako - smanjenje triglicerida ponekad prati povecanje LDL frakcije holesterola. U svakom slucaju, standardna preporuka je da se umereno poviseni trigliceridi ne spustaju fibratima (Lipanopr, Boluzin, Sinelip), vec statinima (Cholipam, Vasilip, Sortis, Zocor). Statini stabilizuju ateromske plakove i deluju preventivno na koronarnu bolest i infarkt i mimo smanjenja lipida. Zakljucak: uzmite Sortis, 1x dnevno, ali ne lomite se previse oko ove umereno povisene trigliceridemije.
Pozdrav.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 15, 2008 9:54 pm
Vec skoro 20 godina imam problema sa povisenim trigliceridima.Zadnji nalazi:
holesterol 4,31 koji je uvek do sada u ovim vrednostima
HDL 0,44
LDL /
trigliceridi 8,28 konstantno slicnih vrednosti do 10
glukoza 5,4 sa povremenim skokom do 8.2
Pila sam Lipanor i Boluzin ali nije bilo skoro nikakvog rezultata.Najniza vrednost triglicerida u zadnjih 20 godina je bila oko 7.
Pored svega toga za veoma kratko vreme sam dobila 17kg.Jedem 1 ev. 2x dnevno.
Pijem i presolol,galepsin,ksalol,stugeron forte.
Sa cime mogu da spustim vrednosti triglicerida.Kom specijalisti da se obratim,jer moj lekar opste prakse me nije uputio niti ima nameru, kod specijaliste zbog toga sto pro treba da oslabim pa tek onda ce mi dati uput(reci mog lekara opste prakse).Imam 41 god.
holesterol 4,31 koji je uvek do sada u ovim vrednostima
HDL 0,44
LDL /
trigliceridi 8,28 konstantno slicnih vrednosti do 10
glukoza 5,4 sa povremenim skokom do 8.2
Pila sam Lipanor i Boluzin ali nije bilo skoro nikakvog rezultata.Najniza vrednost triglicerida u zadnjih 20 godina je bila oko 7.
Pored svega toga za veoma kratko vreme sam dobila 17kg.Jedem 1 ev. 2x dnevno.
Pijem i presolol,galepsin,ksalol,stugeron forte.
Sa cime mogu da spustim vrednosti triglicerida.Kom specijalisti da se obratim,jer moj lekar opste prakse me nije uputio niti ima nameru, kod specijaliste zbog toga sto pro treba da oslabim pa tek onda ce mi dati uput(reci mog lekara opste prakse).Imam 41 god.