Da li je mozda kamen ili pesak?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Da li je mozda kamen ili pesak?

Post od medi »

Zadnje 2 noci zaredom me je probudio ostar bol negde pred izlaz mokracnog kanala, kao daje neko ziletom sekao. Lezala sam u fetus polozaju oba puta.
Nakon toga sam otisla da se izmokrim i bol je prestala. I dalje osecam nelagodu na tom mestu, kao da je povredjeno npr ali ne boli.
Ne znam da li ima veze ali pre jedno 7,8 dana me isto nocu (2 zaredom) probudio bol u predelu levog bubrega. Bolelo je neko vreme i onda prestalo.

Meni je prvo palo napamet da je kamen ili pesak u bubregu ili mokracnim kanalima.

Sta moze biti? Bilo koji savet ili iskustvo je dobrodoslo.

Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

upravo takav bol i takvi simptomi su knjishki primer peska u mokracnim putevima :)

bilo bi dobro otici na ultrazvuk pa da se vidi koliko ga ima :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
medi
Aktivan član
Aktivan član

Post od medi »

Hvala puno Tamara.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

VMA-Klinika za nefrologiju-Odeljenje za dijagnostiku, metabolicko ispitivanje, lecenje kalkuloze i ESWL - IV sprat - u 07,30h-sa uputom: "molim pregled nefrologa" i bice Vam sprovedena kompletna dijagnostika.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

:lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

tamaraft napisao::lol:
[/b][/i] :lol: ??????????????????
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Da li se prisustvo peska može utvrditi samo ultrazvučnim pregledom?

Često imam tegobe u vidu osećaja kao da izbacujem žilete prilikom mokrenja, a osećaj "sečenja" se produži i nakon istog na samom ulazu mokraćnog kanala.
To traje godinama. Na ultrazvuku se ništa takvo ne vidi, a analiza urina sa sedimentom je u redu. Urin sterilan. Bar što se tiče nalaza od pre neki dan.
Samo je jednom na nalazu bilo navedeno prisustvo Ca-oksalata, pre otprilike 4 godine.
medi
Aktivan član
Aktivan član

Post od medi »

Nisam isla lekaru ali vise mi se bol nije javljala.
Smirilo se sve.

Nadam se - ne pred buru :).

Dragane, posetila bi je tebe na VMA ali mi je daleko :wink: .
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Vidi se lepo na UZ, ako je lekar strucan.
Odgovori