Zadnje 2 noci zaredom me je probudio ostar bol negde pred izlaz mokracnog kanala, kao daje neko ziletom sekao. Lezala sam u fetus polozaju oba puta.
Nakon toga sam otisla da se izmokrim i bol je prestala. I dalje osecam nelagodu na tom mestu, kao da je povredjeno npr ali ne boli.
Ne znam da li ima veze ali pre jedno 7,8 dana me isto nocu (2 zaredom) probudio bol u predelu levog bubrega. Bolelo je neko vreme i onda prestalo.
Meni je prvo palo napamet da je kamen ili pesak u bubregu ili mokracnim kanalima.
Sta moze biti? Bilo koji savet ili iskustvo je dobrodoslo.
Hvala
Da li je mozda kamen ili pesak?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
VMA-Klinika za nefrologiju-Odeljenje za dijagnostiku, metabolicko ispitivanje, lecenje kalkuloze i ESWL - IV sprat - u 07,30h-sa uputom: "molim pregled nefrologa" i bice Vam sprovedena kompletna dijagnostika.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
[/b][/i]tamaraft napisao:

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Da li se prisustvo peska može utvrditi samo ultrazvučnim pregledom?
Često imam tegobe u vidu osećaja kao da izbacujem žilete prilikom mokrenja, a osećaj "sečenja" se produži i nakon istog na samom ulazu mokraćnog kanala.
To traje godinama. Na ultrazvuku se ništa takvo ne vidi, a analiza urina sa sedimentom je u redu. Urin sterilan. Bar što se tiče nalaza od pre neki dan.
Samo je jednom na nalazu bilo navedeno prisustvo Ca-oksalata, pre otprilike 4 godine.
Često imam tegobe u vidu osećaja kao da izbacujem žilete prilikom mokrenja, a osećaj "sečenja" se produži i nakon istog na samom ulazu mokraćnog kanala.
To traje godinama. Na ultrazvuku se ništa takvo ne vidi, a analiza urina sa sedimentom je u redu. Urin sterilan. Bar što se tiče nalaza od pre neki dan.
Samo je jednom na nalazu bilo navedeno prisustvo Ca-oksalata, pre otprilike 4 godine.
Vidi se lepo na UZ, ako je lekar strucan.