Pre svega pozdrav
Naime imam 15 godina i ceo svoj zivot imam krivu kicmu.Na zadnjem pregledu izmerili su mi 26 gornju i 24 donju krivinu.Moja majka mi je unajmila privatnog doktora koji mi je ugradio vezbe(u stan) i dao mider da nosim.Radim veoma dosta i osecam napredak,ali ono sto ja zelim da vas pitam je kako da ispravim lordozu.Ona mi je veoma mala ali ne mogu da gledam da mi je stomak izbacen(iako malo).Radije bih imao krivlju kicmu nego lordozu.Kako sam veoma fizicki pripremljen i imam dobre uslove za vezbe(visim naglavacke,u tom polozaju se kicma ispravi i radim vezbe kako bih ojacao misice i "zabetonirao" kicmu) zamolio bi vas da mi kazete koje vezbe da radim za lorduzu(mogu da visim naglavacke i radim trbusnjake,imam ripstol pa da podizem kolena...)
Hvala unapred
kicma/lordoza
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
morash da ojachash trbushne mishice!
i nemoj da si nestrpljiv, ispravljanje krivina kichme i ojachavanje mishica koji su oko nje je proces koji traje!
samo redovno radi vezbe!
i kako ti vezbe nije pokazao taj doktor ili ti bar rekao da nadjesh terapeuta koji ce ti pokazati vezbe? Dzaba ti shto je privatni doktor ako ti nije sve ovo objasnio i pokazao vezbe...
i nemoj da si nestrpljiv, ispravljanje krivina kichme i ojachavanje mishica koji su oko nje je proces koji traje!
samo redovno radi vezbe!
i kako ti vezbe nije pokazao taj doktor ili ti bar rekao da nadjesh terapeuta koji ce ti pokazati vezbe? Dzaba ti shto je privatni doktor ako ti nije sve ovo objasnio i pokazao vezbe...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Narode zaboravio sam da pitam,da li sportovi poput fudbala,kosarke i ragbija stete kicmi(mozda glupo pitanje ali sva tri igram aktivno).Znam da je plivanje najbolje za kicmu,trenirao sam ga veoma dosta i prestao jer mi muka istog.
I jedan savet za sve,nemojte olako da prihvate ono sto govore lekari na banjici.Meni su 3 godine pricali "ok stanje pratimo ga" sve dok jedan novi lekar nije me poslao na snimanje i rekao mi krivinu koju imam.To je bio kao grom iz vedra neba.A kuci su mi govorili uvek da mi se stanje pogorsava a ja pricao ono sto su doktori rekli.Sva sreca krivina mi nije velika i u nekakvom je "balansu",tako da sad radim vezbe 2 sata dnevno osecam napredak ! Toliko od mene
I jedan savet za sve,nemojte olako da prihvate ono sto govore lekari na banjici.Meni su 3 godine pricali "ok stanje pratimo ga" sve dok jedan novi lekar nije me poslao na snimanje i rekao mi krivinu koju imam.To je bio kao grom iz vedra neba.A kuci su mi govorili uvek da mi se stanje pogorsava a ja pricao ono sto su doktori rekli.Sva sreca krivina mi nije velika i u nekakvom je "balansu",tako da sad radim vezbe 2 sata dnevno osecam napredak ! Toliko od mene

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
znash kako, nijedan sport i trening ti nece shkoditi ako je taj trening pravilno doziran za tvoje trenutno stanje!
morash da znash da cesh se vishe umarati i manje moci da trenirash dok god ne sredish problemchic koji imash sa kichmom!
morash da znash da cesh se vishe umarati i manje moci da trenirash dok god ne sredish problemchic koji imash sa kichmom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.