jel moze neko da mi protumaci rezultate..

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

jel moze neko da mi protumaci rezultate..

Post od milicica »

zamolila bih nekog da mi protumaci ove rezultate doktorica mi radi tek za nedelju dana ....Unapred Hvala....a rezultati su sledeci:
Se 4
creatinine 60.82
urea uv 5.3
Na 136
K 4.54
Fib 2.8
CRP neg
RF neg
%LYM 31.7 #LYM 1.2 (pise neko slovo L )
%MON 5.9% #MON 0.2(pise neko slovo L)
%GRA 62.4% #GRA 2.5
mozda ovo L znaci da su male vrednosti mozda ispod normalnih:(...ovo pretpostavljam zato sto mi kod mchc i mch pise neko slovo H a mozda i ja bezveze pretpostavljam da to to znaci,sto se tice ostalih rezultata glase:
WBC 3.9
RBC 4.44
HGB 16.1 ( Ovde stoji neki znak upitnika)
HCT 40.1
PLT 177
PCT 162
MCV 90
MCH 36.3 H
MCHC 40.2 H
RDW 13.9
MPV 9.1
PDW 16.9
jel mozete uz sve ovo da mi kazete tj objasnite pored tumacenja krvne slike i sta je ovo LYM i MON i zasto pise ovo L ,kao i za ove MCH I MCHC zasto pise ovo H i ono gore navedeno u vezi HGB sto pise ! ? zast su on bitni jel to ukazuje da postoji neka upala u organizmu ili?
Hvala Vam
PIPICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:04 pm

Post od PIPICA »

Ja nisam lekar ali sam skoro vadila krv pa imam tabelu referentnih vrednosti.
Ovo sto ti pise HGB to je hemoglobin i on ide od 122-181 a tebi je znatno ispod .MCH( ne znam sta je )ali po ref vrednostima ti je malo iznad granice on ide od 27-31.2 . MCHC (takodje ne znam sta je) ali ref.vrednost je 318-354.
Nadji nekog drugog lekara u domu zdravlja ako ne mozes da sacekas da dodje tvoj lekar.Ove ref.vrednosti zavise od aparata do aparata na kojima se analize rade, tako da vrednosti mogu malo i da se razlikuju, ali tu su negde.Mozda bi bilo bolje da uradis ponovo .
Pozdrav
Odgovori