Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Trebaju mi svi moguci saveti u vezi ove teme, jer moja mama ima problema sa navedenim prsljenovima koji joj nalezu na nerv za desnu nogu(palo stopalo,ucestalo i nekontrolisano mokrenje).Sledece nedelje ide na operaciju pa bi mi dobro dosle informacije o postoperativnim tokom-rehabilitaciji itd...unapred Vam se zahvaljujemo moja majka i ja!!
Najbitnije je da se posle operacije sto prije vertikalizuje i pocne sa laganom setnjom i ne smije da lezi. Treba da se trudi da povrati funkciju nerava sto je veoma tesko ako je dugo vukla oboljenje.
Kada joj ljekar predlozi banju obavezno da ode,a ja joj preporucujem Banju Koviljacu.
U Klinici za neurohirurgiju VMA ovaj zahvat se radi uz upotrebu operacionog mikroskopa, traje oko jedan sat, podrazumeva rez u donjem delu leđa dužine oko tri, četiri santimetra, brzo ustajanje posle intervencije, zadržavanje u bolnici od svega nekoliko dana i veoma brzo vraćanje uobičajenim životnim i radnim aktivnostima. http://ilustrovana.com/ilustro/2262/9.