Sin mi je povredio koleno pre cetri meseca. Uradili smo MR desnog kolena. Prednji ukrsteni ligamenti prikazuju znake rupture i prikazuju znake rupture u srednjoj trecini.
Zakljucak je :Lezija prednjeg ukrstenog ligamenta.
Drugih patoloskih promena na koljenu nema.
Zanima me da li treba da se operise obzirom da ima 13 godina, Sta tacno znaci roptura.
povreda kolena
Moderatori: moderato, admin, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nema potrebe da se operishesh!
pisala sam vec o povredama ligamenata, 3 stupnja, tvoj je treci stupanj, to se moze reshiti operacijom ali pre bih prihvatila imobilizaciju, gips i mirovanje, povrede ligameneta su nekada dosadnieje i teze za lechenje od preloma kosti!
i naravno otidji kod ortopeda!
pisala sam vec o povredama ligamenata, 3 stupnja, tvoj je treci stupanj, to se moze reshiti operacijom ali pre bih prihvatila imobilizaciju, gips i mirovanje, povrede ligameneta su nekada dosadnieje i teze za lechenje od preloma kosti!
i naravno otidji kod ortopeda!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 12:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
vezbe
Vec smo poceli sa vezbama u teretani, jacanje misica oko kolena mada nam od ortopeda niko nije rekao konkretne vezbe a narucito tezinu samih vezbi. Bila bi vam zahvalna kada bi me jos malo uputili oko same povrede tj. lezije ligamenta.Da li sme da vozi bicklo i da li sam na pravom putu sto se tice vezbi posto iskljucivo radi na jacanju misica noge.
pozdrav
pozdrav
lezija ligamenata
moja dijagnoza je sledeca-potpuna inveterirana ruptura lca i znaci svezih parcijalnih intraligamentarnih rupturnih vlakana, parcijalna ruptura proksimalnog insercenog segmenta lcp predominantno proksimomedijalnih vlakana sa pratecom ligamentarnom tecnom akumulacijom,prednji rog medijalnog meniskusa deformisan i dislociran ali bez rupturne lezije. da li je kod ovakve povrede neophodna operacija, kakav je tok oporavka?