gljivice- terapija ne pomaze

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
veljas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 8:17 pm

gljivice- terapija ne pomaze

Post od veljas »

Pocetkom decembra prosle godine dok sam bio u vojsci, na stopalu mi se pojavilo neko crvenilo. Posto je ubrzo prestalo da se siri, a nije me ni svrbelo niti mi je uopste smetalo nisam se obracao lekaru sve do sredine februara kada mi se to crvenilo prenelo i na dlanove. Formacijski lekar mi je rekao da su to gljivice i uputio me na VMA gde su mi prepisali daktanol, koji inace daju svima koji dobiju ovu bolest koja je u vojsci prilicno cesta. Nakon nekoliko dana terapije gljivice sa dlanova su gotovo potpuno nestale dok kod onih na stopolima nije bilo znacajnih promena. Medjutim, gljivice posle jedno 20 dana terapije polako prestaju da mi se smanjuju i cak pomalo napreduju, pocinju da svrbe a uz to na skocnom zglobu na nozi i na podlakticama mi se pojavljuje osip koji uzasno srbi, a usled cesanja stanje se jos vise pogorsalo pa mi ta mesta sada izgledaju kao da sam se opekao. U poslednje vreme cak sam dobio i blagi osip iza i ispod usiju( kao da me ujelo nekoliko komaraca). U medjuvremenu sam nakon daktanola samoinicijativno koristio i lamisil kremu ali stanje se nije popravilo. Znate li o cemu se radi i da li bi mi pomogle lamisil tablete i koja je uopste terapija protiv gljivica najefikasnija ?
Odgovori