Imam jedan problem vezan za bradu. Radi se o tome da mi na jednoj strani lica dlaka raste vise nego na drugoj strani (tj. na jednoj strani je proredjenija) tako da posle 2-3 dana nebrijanja postaje uocljivo da mi je jedna strana lica "tamnija" od druge.
E sad, zanima me da li neko zna o cemu se tu radi. Cuo sam da rast dlaka na licu regulisu hormoni pa prema tome ovo bi mogla biti posledica nekog hormonskog poremecaja (?!) ili je mozda nesto drugo u pitanju... E da, na identican nacin brijem i jednu i drugu stranu (tj. izbrijavam jer klasicno "na dole" brijanje ne vredi) tako da sigurno nije do toga. Da li mozda postoji neki preparat za podsticanje rasta dlake brade?
Poz
Jedan problem u vezi brade
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 2:15 pm
Re: Jedan problem u vezi brade
DARK BLACK napisao:Imam jedan problem vezan za bradu. Radi se o tome da mi na jednoj strani lica dlaka raste vise nego na drugoj strani (tj. na jednoj strani je proredjenija) tako da posle 2-3 dana nebrijanja postaje uocljivo da mi je jedna strana lica "tamnija" od druge.
E sad, zanima me da li neko zna o cemu se tu radi. Cuo sam da rast dlaka na licu regulisu hormoni pa prema tome ovo bi mogla biti posledica nekog hormonskog poremecaja (?!) ili je mozda nesto drugo u pitanju... E da, na identican nacin brijem i jednu i drugu stranu (tj. izbrijavam jer klasicno "na dole" brijanje ne vredi) tako da sigurno nije do toga. Da li mozda postoji neki preparat za podsticanje rasta dlake brade?
Poz
Dark black,
Nema razloga za brigu. Intenzitet rasta dlaka, gustina i njihov kvalitet (mekane ili cvrste), boja, zavise og genetskih cinilaca. Svakodnevno brijanje nece pomoci dlakama da brze rastu, ali moze resiti estetski problem. Za tebe je izgleda bolje da budes glatko obrijan, nego da se vidi razlika, pa tako i radi. A vreme ce uciniti svoje. Nisam lekar, ali ne verujem da se radi o hormonima. Kakvu bradu ti ima otac i da li je i on imao slicnih problema kada je bio mladji?
Trebalo bi da proveris da li se na isti nacin brijes i na levoj i na desnoj strani lica. Neki ljudi se briju i desnom i levom rukom. Ako si desnjak, mozda ti je pritisak slabiji kada brijes levi obraz. Ali, ipak ti to najbolje znas.
I ja sam imao neka podrucja gde nije bilo dlaka, pa su se vremenom pojavile.
Pogledaj malo po temama na forumu koje se odnose na brijanje. I ranije sam navodio, pa cu spomenuti ponovo dva sajta koja ti mozda mogu pomoci:
www.badgerandblade.com
www.shavemyface.com
Pozdrav,
mr M.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 2:15 pm
E pa moj otac, koliko znam, nije imam slicnih problema. A sto se tice ovog drugog, hm, desnjak sam ali se brijem samo levom rukom (tako sam navikao i tako mi odgovara). E sad, mislim da obe strane brijem podjednako ali ne mogu biti bas 100% siguran.
Inace, ne volim kad sam glatko obrijan vec vise volim kad imam 5-odnevnu bradu... jos kad bi rasla istim intezitetom... U svakom slucaju nadam se da ce se stvari vremenom promeniti i da ce se obrazi "izjednaciti"
E da, tnx za linkove!
Inace, ne volim kad sam glatko obrijan vec vise volim kad imam 5-odnevnu bradu... jos kad bi rasla istim intezitetom... U svakom slucaju nadam se da ce se stvari vremenom promeniti i da ce se obrazi "izjednaciti"

E da, tnx za linkove!