Jedan problem u vezi brade

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
DARK BLACK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 2:15 pm

Jedan problem u vezi brade

Post od DARK BLACK »

Imam jedan problem vezan za bradu. Radi se o tome da mi na jednoj strani lica dlaka raste vise nego na drugoj strani (tj. na jednoj strani je proredjenija) tako da posle 2-3 dana nebrijanja postaje uocljivo da mi je jedna strana lica "tamnija" od druge.

E sad, zanima me da li neko zna o cemu se tu radi. Cuo sam da rast dlaka na licu regulisu hormoni pa prema tome ovo bi mogla biti posledica nekog hormonskog poremecaja (?!) ili je mozda nesto drugo u pitanju... E da, na identican nacin brijem i jednu i drugu stranu (tj. izbrijavam jer klasicno "na dole" brijanje ne vredi) tako da sigurno nije do toga. Da li mozda postoji neki preparat za podsticanje rasta dlake brade?

Poz
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Re: Jedan problem u vezi brade

Post od mr M »

DARK BLACK napisao:Imam jedan problem vezan za bradu. Radi se o tome da mi na jednoj strani lica dlaka raste vise nego na drugoj strani (tj. na jednoj strani je proredjenija) tako da posle 2-3 dana nebrijanja postaje uocljivo da mi je jedna strana lica "tamnija" od druge.

E sad, zanima me da li neko zna o cemu se tu radi. Cuo sam da rast dlaka na licu regulisu hormoni pa prema tome ovo bi mogla biti posledica nekog hormonskog poremecaja (?!) ili je mozda nesto drugo u pitanju... E da, na identican nacin brijem i jednu i drugu stranu (tj. izbrijavam jer klasicno "na dole" brijanje ne vredi) tako da sigurno nije do toga. Da li mozda postoji neki preparat za podsticanje rasta dlake brade?

Poz

Dark black,

Nema razloga za brigu. Intenzitet rasta dlaka, gustina i njihov kvalitet (mekane ili cvrste), boja, zavise og genetskih cinilaca. Svakodnevno brijanje nece pomoci dlakama da brze rastu, ali moze resiti estetski problem. Za tebe je izgleda bolje da budes glatko obrijan, nego da se vidi razlika, pa tako i radi. A vreme ce uciniti svoje. Nisam lekar, ali ne verujem da se radi o hormonima. Kakvu bradu ti ima otac i da li je i on imao slicnih problema kada je bio mladji?

Trebalo bi da proveris da li se na isti nacin brijes i na levoj i na desnoj strani lica. Neki ljudi se briju i desnom i levom rukom. Ako si desnjak, mozda ti je pritisak slabiji kada brijes levi obraz. Ali, ipak ti to najbolje znas.

I ja sam imao neka podrucja gde nije bilo dlaka, pa su se vremenom pojavile.

Pogledaj malo po temama na forumu koje se odnose na brijanje. I ranije sam navodio, pa cu spomenuti ponovo dva sajta koja ti mozda mogu pomoci:

www.badgerandblade.com
www.shavemyface.com

Pozdrav,
mr M.
DARK BLACK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 2:15 pm

Post od DARK BLACK »

E pa moj otac, koliko znam, nije imam slicnih problema. A sto se tice ovog drugog, hm, desnjak sam ali se brijem samo levom rukom (tako sam navikao i tako mi odgovara). E sad, mislim da obe strane brijem podjednako ali ne mogu biti bas 100% siguran.

Inace, ne volim kad sam glatko obrijan vec vise volim kad imam 5-odnevnu bradu... jos kad bi rasla istim intezitetom... U svakom slucaju nadam se da ce se stvari vremenom promeniti i da ce se obrazi "izjednaciti" ;)

E da, tnx za linkove!
markanSK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 10:47 pm

Post od markanSK »

Svaki covek ima jedan deo tela razvijeniji od drugog, tako da isto moze biti i sa bradom... zato mislim da to nije nesto opasno... max posavetuj se sa nekim doktorom ili se brij svaki drugi dan...
Odgovori