varikokela ili...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
varikokela ili...
Pre dve godine osetio sam, par minuta nakon masturbacije, bol izmedju nogu (u testisima) i bol u preponama. Sutradan sam primetio znatno uvecanje levog testisa. A par dana kasnije i izrazene vene. Otisao sam kod urologa, nisam stigao na pregled i zatrazio sam samo misljenje urologa koji je rekao da se to "svima" desava. Pre toga sam bio zabrinut, a posle tog komentara urologa na problem nisam ni obracao paznju sve dok me nije ponovo zabolelo opet nakon masturbacije. Nemam problem sa mokrenjem, sperma izlazi normalno, imam normalnu erekciju. Uvecanje vena se vidi kad su testisi spusteni, a kad su podignuti uvecane vene se samo naziru. A usput imam i esrihiju koju su mi otkrili u debelom crevu. Hteo bih da znam da li i u kojoj meri bakterija moze da utice na testise ili eventualno uvecanje vena i da li je upitanju varikokela i u kolikoj meri ona moze da utice na plodnost ako je imam vec dve godine.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
E coli je normalan stanovnik creva,neprirodno je da se ona nalazi van creva.
Reci pacijentu da se "to svima desava" je potpuno neprofesionalno.
Trebao si da potrazis misljenje i pregled drugog urologa.
nema potrebe ovde razglabati sta bi bilo kad bi bilo jer ti varikocela nije ni dijagnostikovana.
Nakon pregleda,ako ti nesto ne bude jasno,javi se i razjasnicemo.
Reci pacijentu da se "to svima desava" je potpuno neprofesionalno.
Trebao si da potrazis misljenje i pregled drugog urologa.
nema potrebe ovde razglabati sta bi bilo kad bi bilo jer ti varikocela nije ni dijagnostikovana.
Nakon pregleda,ako ti nesto ne bude jasno,javi se i razjasnicemo.
Varikokela
Imam 18 godina, prije dvije godine dijagnosticirana mi je varikokela, ali doktor mi je rekao da ja to ne moram operirati jer nije dovoljno velika, međutim, jedan drugi doktor je rekao da trebam operirati. Kako sam ja jedino mogao operirati se kod ovog prvog doktora operacije nije ni bilo. Ne osjećam nikakvu bol osim možda povremenu rijetku bol u lijevom testisu gdje je i dijagnosticirana varikokela. Kad su testisi opušteni varikokela je uočljiva i ružno izgleda, međutim u napetom stanju jedva je i primjetna. Zanima me koje su opasnosti koje proizilaze iz proširenja vena na testisima i trebam li napraviti operaciju, te kako će se to odraziti na moju plodnost.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Varikokela se operise kada je testis ispod nje upadljivo manji do cega je ona dovela ili kada postoji neplodnost.
Za ovo prvo ne znam,a za ovo drugo se mozes ispitati,uradi spermogram,mada mislim da nije potrebno,rano je.
Za ovo prvo ne znam,a za ovo drugo se mozes ispitati,uradi spermogram,mada mislim da nije potrebno,rano je.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.