Karcinom testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Karcinom testisa

Post od zenlee »

Prvi problem koji sam imao je los spermogram.Zatim sam pre dva meseca primetio malu izraslinu na desnom testisu koja se polako povecava i u tom delu povremeno osecam bol slabog intenziteta.
Bio sam pre mesec dana kod urologa koji je napipao rezistenciju oko par mm u gornjem delu polu testisa.Poslao me je na ultra zvuk na kojem se nista videlo urolog mi je rekao da je ta kvrga mala da bi se videla na uz.Poslao me je i na analize krvi:
se kks 8/15
alp 301 u/l
ldh 342 u/l
afp 1,70 ng/ml
b-hcg 0,87 miu/ml
Rekao mi je da dodjem za 6 MESECI,kada sam otisao kod doktora opste prakse rekao mi je da odem ranije ali kod drugoga doktora radio sam opet ultra zvuk testisa i opet se nista ne vidi.
PS. molim vas, nemojte misliti da sam neki hipokondar ta izraslina koju i ja malo teze napipam je mala svega neki mm.Neznam vise sta da radim da cekam par meseci dok se ne poveca mozda ce biti kasno, jel postoji neki drugi pregledi koje bi mogao da uradim kako bi se otkrilo sta je to
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

????? :o

niste bili kod urologa?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Kako mislis nisam bio kod urologa?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

nemoj da chekash ako osecash bilo kakav bol, idi kod josh nekog urologa....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Bio sam kod privatnog urologa napipao je mali cvor na desnom testisu ,rekao mi je da postoje 2 vrste tumora testisa teratom i seminom i da se svi tumori ove vrste razvijaju unutar testisa i da to verovatno nije tumor kaze da dodjem za 3 mes na kontrolu.
Jel tacno to da se svi razvijaju unutar testisa?
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Napokon postavljena dijagnoza:eppendix testisa.
Odgovori