Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Hmmm...
Naslov sve govori...
Ono sto mi treba je preporuka za neku kremu, bilo sta... Nesto sto bih mogao da koristim neko vreme, pa kao, ako se ne povuce da odem kod doktora... Nesto sto mi nece naskoditi, a sto bi moglo da pomogne...
Pa dobro za moj pojam intertrigo moze da podrazumeva razne delove tela, ispod pazuha, izmedju prstiju, itd... Posto je u vecini slucajeva uzrok mikoza, ili gljivice, posle kupanja, obavezno posusi kozu, i pokusaj da taj deo tela sto vise bude suv (zato sto te gljivice bas prosperiraju u vlaznoj atmosferi). U apoteci potrazi kremu protiv mikoze, na bazi ekonazola, bifonazola, itd... (ili puder u slucaju da je problem naprimer izmedju prstiju na nogama ).
intertrigo je zapaljenje koze. predeo na kome se javlja treba oprati neutralnim sapunom i vodom, potpuno osusiti i razdvojiti gazom. sustina lecenja je da koza bude potpuno suva i cista da ne dodje do komplikacija u vidu gljivicne i(li) bakterijske infekcije