JAKO UPLASENA:::::::
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
JAKO UPLASENA:::::::
Pre dve nedelje u jutarnjem ispljuvku sam nasla krv! Posto znam da to moze biti vrlo ozbiljno.....odmah sam stigla u bolnicu gde mi je uradjen snimak pluca,koji je uredan...vadjena krv koja pokazuje znakove upale.Leukociti su malo povecani..11,2 SE takodje 25/52 ali i rto je skoro normalno.Koagulacija je malo pomerena tako da mi je vreme zgrusavanja krvi 20,24.BILA SAM KOD SPECIJALISTE ZA UHO GRLO NOS I TO " PUTA:::NIKAKVOG SLIVANJA NEMA I SVE JE b.o.zatim sam bila kod interniste ,posto sam dugogodisnji srcani bolesnik.imam anginu pektoris,i jako visok krvni pritisak koji regulisim lekovima,i to.. norvasc od 5 mg ,concor 10 mg i diunorm.napominjem da su svi dosadasnji nalazi skoro uredni....a ja krv imam u ispljuvku vec 2 nedelje.Bojim se onog naJGOREG:::::Takodje sam primetila da mi kapilari u oku pucaju.....a pritisak merim i u granicama je normale s obzirom na lekove koje uzimam.Nemam temperaturu .....nista me ne boli....samo povremeno me presece u predelu ledja......a ipak imam krvi u ispljuvku.I TO :::AKO JE VAZNO:::PONEKADA JE STARA usirena ...ponekad sveza crvena a ponekad je ima samo u tragu.
Na zalost kod mene se nista nije promenilo ....uradjen mi je CT i dijagnoza je....Bronhiectasie1.sin.inflamm.
Zakljucak....sitne cilindricne bronhiektazije aktuelno pracene mrljastim podrucjem denziteta "mlecnog stakla"(prediktivno mesto intraalveolarne hemoragije)
Dobila sam lek CIPROCONAL 500...nedelju dana....ali on mi nije pomogao......sada sam dobila PANKLAV1000 mg ,medjutim krvarenja ne prestaju...cak sto vise cini mi se da je jaCEG INTENZITETA:
dA LI MI NEKO MOZE PODROBNIJE OBJASNITI O CEMU SE RADI::::::Molim vas....jer stvarno nesto nije u redu!
Zakljucak....sitne cilindricne bronhiektazije aktuelno pracene mrljastim podrucjem denziteta "mlecnog stakla"(prediktivno mesto intraalveolarne hemoragije)
Dobila sam lek CIPROCONAL 500...nedelju dana....ali on mi nije pomogao......sada sam dobila PANKLAV1000 mg ,medjutim krvarenja ne prestaju...cak sto vise cini mi se da je jaCEG INTENZITETA:
dA LI MI NEKO MOZE PODROBNIJE OBJASNITI O CEMU SE RADI::::::Molim vas....jer stvarno nesto nije u redu!
bronhiektazije su trajna prosirenja na bronhijama, u plucima. ova promena sama po sebi ne znaci oboljenje nego posledicu nekog drugog oboljenja na plucima. nekada joj je najcesci uzrocnik bila tuberkuloza, a danas je to hronicna opstruktivna bolest pluca.
antiobiotska terapija treba da smiri upalu, bilo bi dobro da je uradjena bakterioloska analiza sputuma i da se antibiotik daje prema antibiogramu.
kolicina krvarenja ne odgovara tezini oboljenja, i ne treba da vas zabrinjava jer ste uradili svu potrebnu dijagnostiku i uzimate terapiju.
antiobiotska terapija treba da smiri upalu, bilo bi dobro da je uradjena bakterioloska analiza sputuma i da se antibiotik daje prema antibiogramu.
kolicina krvarenja ne odgovara tezini oboljenja, i ne treba da vas zabrinjava jer ste uradili svu potrebnu dijagnostiku i uzimate terapiju.
Ukoliko se krvarenje poveca u odnosu na dosadasnje, javite se odmah pulmologu, jer moze doci do erozije nekog veceg krvnog suda, sto nije za igranje.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 11:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pulmolog
Ukoliko i dalje imate problem, ja vam iskreno preporucujem ako ste u Beogradu da se obratite Doktorki Askovic u KBC na Bezanijskoj kosi, jer se moja tetka posle terapije kod nje brzo oporavila.
ne znam za vas, ali ja sam se izlečio
Nazalost......
Ni posle nedelju dana provedenih u lokalnoj bolnici stanje se nije popravilo....te sam upucena u Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici.Ali tamo sam za sada odbijena od operacije i to tacno ovako kako pise......
EPIKRISIS:
Pacijentkinjaje hospitalizovana zbog hemoptizija koje traju unazad oko dva meseca dinamikom na treci dan do 100 ml/24 h.Uradjen je pregled HRCT toraksa koji je verifikovano postojanje cilindricnih bronhiektazija u linguli.Uradjena je bronhoskopija, endoskopski nalaz uredan.Tokom preoperativne pripreme uradjen je ehokardioloski pregled kojim se verifikuje teska aortna stenoza treceg stepena sa gradjentom nad aortom do 65 mm Hg,zbog koje se pacijentkinja upucuje u institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine radi dalje dijagnosticke i terapiske evaluacije,odnosno operativnog lecenja u vidu ZAZ.Potreba za eventualnim operativnim lecenjem bronhiektazija lingule bice razmotrena nakon zavrsetka lecenja stenoze aortne valvule.
Napominjem da sam u radnom odnosu i da radim sa decom ...te da nije primereno da iskasljavam krv.Takodje me zanima da li se za sada ne lecenjem bronhiekstazije moze stvoriti CANCER?
Unapred zahvalna .........
EPIKRISIS:
Pacijentkinjaje hospitalizovana zbog hemoptizija koje traju unazad oko dva meseca dinamikom na treci dan do 100 ml/24 h.Uradjen je pregled HRCT toraksa koji je verifikovano postojanje cilindricnih bronhiektazija u linguli.Uradjena je bronhoskopija, endoskopski nalaz uredan.Tokom preoperativne pripreme uradjen je ehokardioloski pregled kojim se verifikuje teska aortna stenoza treceg stepena sa gradjentom nad aortom do 65 mm Hg,zbog koje se pacijentkinja upucuje u institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine radi dalje dijagnosticke i terapiske evaluacije,odnosno operativnog lecenja u vidu ZAZ.Potreba za eventualnim operativnim lecenjem bronhiektazija lingule bice razmotrena nakon zavrsetka lecenja stenoze aortne valvule.
Napominjem da sam u radnom odnosu i da radim sa decom ...te da nije primereno da iskasljavam krv.Takodje me zanima da li se za sada ne lecenjem bronhiekstazije moze stvoriti CANCER?
Re: Nazalost......
Ne moze na terenu bronhiektazija nastati karcinom ali ih treba ukloniti iz drugih razloga jer pogoduju odrzavanju infekcije u plucima a za svoju komplikaciju mogu imati sekundarnu amiloidozu koja uopste nije naivna stvar.Naravno SOAS sredite pod hitno.jelenabb napisao:.Takodje me zanima da li se za sada ne lecenjem bronhiekstazije moze stvoriti CANCER?