Strah od psa presao je u fobiju.
Silom prilika ovaj vikend moram provesti u blizini tri psa. Hitno mi je potrebna pomoc u vidu smanjenja uticaja tog stresa na telo. Da li postoji neki lek koji to moze da ublazi, bilo sta... uplasena sam i ocajna.
Strah
Moderatori: moderato, admin, vlada99
-
- Moderator
- Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lekovi koji deluju anksioliticki postoje, ali se moraju uzimati na preporuku i uz nadzor lekara odnosno nakon obavljenog lekarskog pregleda. Ipak je jednostavnije i pametnije VEZATI PSE ! /ili ne treba otici na takvo mesto/. Sve se u zivotu moze izbeci /ako se zeli/, sem kraj zivota!
<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-10-11 15:44 ]</font>
<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-10-11 15:44 ]</font>
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 12, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako vec govorimo o strahovima-fobijama, ja ih imam podosta. Intenzivirali su se usled pojave anksioznosti kod mene.
Da li postoji neki, da tako kazem, uopsteni metod koji bi se mogao primeniti na vecinu fobija radi razresavanja?
Jedno vreme sam pokusavao sa tzv. reduktivnom analizom, pa sam svako jutro i vece "meditirao o strahovima pokusavajuci da ih razresim". Nakon mesec dana, moji dani su bili "obojeni u crno". Shvatio sam da je razlog tome to sto svako jutro i vece posvecujem vreme puneci glavu svojim negativnim iskustvima iz proslosti, pa sam prestao sa tim. Zamenio sam to pozitivnim autosugestijama, sto je u pogledu dnevnog raspolozenja pomoglo, ali nije resilo moje fobije.
Kako sada objediniti ideju "suocavanja sa fobijama i seckanja fobija na komade radi razresavanja" i praksu "pozitivnog razmisljanja"? I da li je moguce "sa osmehom na licu" razresiti fobije?
Da li postoji neki, da tako kazem, uopsteni metod koji bi se mogao primeniti na vecinu fobija radi razresavanja?
Jedno vreme sam pokusavao sa tzv. reduktivnom analizom, pa sam svako jutro i vece "meditirao o strahovima pokusavajuci da ih razresim". Nakon mesec dana, moji dani su bili "obojeni u crno". Shvatio sam da je razlog tome to sto svako jutro i vece posvecujem vreme puneci glavu svojim negativnim iskustvima iz proslosti, pa sam prestao sa tim. Zamenio sam to pozitivnim autosugestijama, sto je u pogledu dnevnog raspolozenja pomoglo, ali nije resilo moje fobije.
Kako sada objediniti ideju "suocavanja sa fobijama i seckanja fobija na komade radi razresavanja" i praksu "pozitivnog razmisljanja"? I da li je moguce "sa osmehom na licu" razresiti fobije?