Strah

Pravo mesto za sva pitanja i diskusije na temu Neuropsihijatrije.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
Tamara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2002 2:00 am

Post od Tamara »

Strah od psa presao je u fobiju.
Silom prilika ovaj vikend moram provesti u blizini tri psa. Hitno mi je potrebna pomoc u vidu smanjenja uticaja tog stresa na telo. Da li postoji neki lek koji to moze da ublazi, bilo sta... uplasena sam i ocajna.
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ilankovn »

Nemojte se priblizavati psima!
Tamara
Novi član
Novi član

Post od Tamara »

Hvala Vam puno na brzom odgovoru.
Naravno da ima se necu priblizavati, ali oni nisu vezani i dele isto dvoriste i kucu u kojoj cu biti. Sve sam pokusala da to promenim ali nisam uspela, a morala bih biti tamo. Sta da radim? Zar ne postoji neki efikasan lek da prebrodim nekako ovaj vikend.
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Lekovi koji deluju anksioliticki postoje, ali se moraju uzimati na preporuku i uz nadzor lekara odnosno nakon obavljenog lekarskog pregleda. Ipak je jednostavnije i pametnije VEZATI PSE ! /ili ne treba otici na takvo mesto/. Sve se u zivotu moze izbeci /ako se zeli/, sem kraj zivota!

<font size=-1>[ This Message was edited by: ilankovn on 2002-10-11 15:44 ]</font>
Tamara
Novi član
Novi član

Post od Tamara »

Nekada je potrebna podrska bicu u nama, sa svim osecajima koje nosi, da se izbori sa obavezama koje namece drustvo i i otudjenjem i nerazumevanjem koje to drustvo prati.
Hvala na podrsci da ispostujem moj strah.
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Raduje me ako sam Vam u necemu pomogao.
Stevan11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 12, 2004 2:00 am

Post od Stevan11 »

Ako vec govorimo o strahovima-fobijama, ja ih imam podosta. Intenzivirali su se usled pojave anksioznosti kod mene.

Da li postoji neki, da tako kazem, uopsteni metod koji bi se mogao primeniti na vecinu fobija radi razresavanja?
Jedno vreme sam pokusavao sa tzv. reduktivnom analizom, pa sam svako jutro i vece "meditirao o strahovima pokusavajuci da ih razresim". Nakon mesec dana, moji dani su bili "obojeni u crno". Shvatio sam da je razlog tome to sto svako jutro i vece posvecujem vreme puneci glavu svojim negativnim iskustvima iz proslosti, pa sam prestao sa tim. Zamenio sam to pozitivnim autosugestijama, sto je u pogledu dnevnog raspolozenja pomoglo, ali nije resilo moje fobije.

Kako sada objediniti ideju "suocavanja sa fobijama i seckanja fobija na komade radi razresavanja" i praksu "pozitivnog razmisljanja"? I da li je moguce "sa osmehom na licu" razresiti fobije?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

...................
svako dobro
danka
Zaključana tema