Pocinjem da koristim minoksidil 5% jer mi se proredjuje i opada kosa po zaliscima.
Svuda po netu kazu da je dobro kombinovati minoksidil i Nizoral(ili bilo koji drugi sampon koji sadrzi 2% ketokonazol-a) zato sto minoksidil zna da izazove iritaciju koze a i zato sto je sampon sam po sebi blagi antiandrogen i moze blago stimulisati rast kose.
E sad, na uputstvu Mikoseb sampona pise da ga treba koristiti samo na osteceni deo koze i to samo 2 puta nedeljno, a preventive radi 1 nedeljno.
Zanima me posto mi koza na glavi nije ostecena da li ga mogu koristiti kao normalan sampon(po celoj povrsini kose) i koliko puta nedeljno, ako neko ima neka iskustva?
Mikoseb
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
Re: Mikoseb
Jao, ma to na svim medicinskim samponima pise. Ja sam Mikosebom prala celu kosu i nista mi nije falilo. Samo je bezveze to sto kad prestanes da ga korists, perut se opet pojavi. Sad sam skoro kupila neki Vichy sampon protiv peruti (poznata francuska kuca) i pise da ima formulu za sprecavanja nastanka peruti nakon prestanka upotrebe, ali ne lipsi magarce do zelene trave.Shomi84 napisao:
E sad, na uputstvu Mikoseb sampona pise da ga treba koristiti samo na osteceni deo koze i to samo 2 puta nedeljno, a preventive radi 1 nedeljno.
Zanima me posto mi koza na glavi nije ostecena da li ga mogu koristiti kao normalan sampon(po celoj povrsini kose) i koliko puta nedeljno, ako neko ima neka iskustva?

Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.