Trazio sam po internetu neke kreme za svoju mamu (60 god) i vidim da je glavna atrakcija sada oko krema sa idebenone (sinteticka verzija CQ10) (npr http://www.prevage.com ). Ali problem je sto su PRESKUPE, pa se razmisljam da napravim svoju. Nemam nikakvih znanja iz oblasti kozmetike, tako da su ovo samo neke moje ideje.
Imam idebenone prah (namjenjen za oralnu primjenu), tako da sam mislio uzeti neku obicnu ali ne premasnu kremu za tijelo ili lice i jednostavno staviti odredjenu kolicinu idebenone praha u nju i dobro je umjesati.
Ono sto mi jos pada na pamet jeste mozda malo lecitina (u granulama 96%), jer fosfolipidi pomazu absorpciji idebenonea (kod oralne primjene), ali ne znam toliko to ima utjecaja kod vanjske primjene. Takodjer imam i tecnu mjestavinu CQ10 sa uljem i vitaminom E, tako da vjerovatno bi i to koristilo ako bi se dodalo. Ostaju jos neke ideje kao malo aloe vera gela, i ne znam koliko je pametno i ima li uopste smisla stavljati par kapi tecnog retinola u sve to?
Eto cisto neke ideje, pa ako imate neke savjete u vezi sa "muckanjem" vlastitih krema bio bih zahvalan.
Idebenone krema - uradi sam
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
predlazem da sacekamo mr ph Silvia da se vrati sa odmora.
Idebenon je kao aktivna Supstanca dosta popularan kao i Imeeden kapsule ali ja nisam sasvim uspela da provalim mehanizam dejstva a narvano necu odustati
Idebenon je kao aktivna Supstanca dosta popularan kao i Imeeden kapsule ali ja nisam sasvim uspela da provalim mehanizam dejstva a narvano necu odustati
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
A Imeeden je?
Sto se tice oralne primjene idebenona na slijedecoj stranici je prilicno dobro objasnjeno kako radi:
http://www.priondata.org/data/A_idebenone.html
Posto mi vrag ne da mira, u bocicu jomelop e (za opekotine i oziljke) kojeg je ostalo mozda oko 50-70ml, stavio sam 1gr idebenona, 100mg CQ10, oko 50mg vit E, i oko 5 ml 100% aloe vera gela. Promuckao i dobio narandzasti jomelop
Eto cisto za probu, stavljacu narednih par dana pa da vidimo kako radi
Sto se tice oralne primjene idebenona na slijedecoj stranici je prilicno dobro objasnjeno kako radi:
http://www.priondata.org/data/A_idebenone.html
Posto mi vrag ne da mira, u bocicu jomelop e (za opekotine i oziljke) kojeg je ostalo mozda oko 50-70ml, stavio sam 1gr idebenona, 100mg CQ10, oko 50mg vit E, i oko 5 ml 100% aloe vera gela. Promuckao i dobio narandzasti jomelop

Eto cisto za probu, stavljacu narednih par dana pa da vidimo kako radi
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Pokusajte ako ste vec resili da ucestvujete u eksperimentu da tretirate jednu polovinu lica sa tim preparatom a drugu sa vasom uobicajenom negom. Bilo bi dobro i da fotografisete kozu pre tretmana i posle da biste objektivizirali istrazivanje. Mr ph Silvio to redovno radi , ja sam se u takizvani kontralateralni eksperiment ukljucivala uglavnom kao zamorac za razne softverske programe Endermoloske masine pokusavajuci da pronadjem kombinaciju softvera koja ce idealno da odgovara tretmanu celulita treceg stepena udruzenog sa limfedemom, venektazijama i umerenim viskom potkoznog masnog tkiva. Cak sam u jednom momentu htela da dam parce koze sa obe svoje noge za proucavanje efekta raznih sila na molekul kolagena koje se sprovodi na masinskom fakultetu ali su me moji prijatelji jedva odgovorili od te ideje...
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Posto je jomelop prilicno mastan sam po sebi ne bih probao na licu, ali vec sam poceo da mazem crvenilo na laktu koje mi je ostalog nakon sto sam vise puta na istom mjestu zgulio povrsinski sloj koze. Nije duboki oziljak ali je ostalo neko crvenilo koje ne izgleda bas lijepo. Uglavnom mazao sam par dana sa obicnim jomelopom pa nije bilo efekta, sad cemo vidjeti kako ide s ovim. Nakon toga kad se i Mr ph Silvio vrati i da svoj komentar dao bih mami da ona proba.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Moj komentar je sledeći: mama bolje da ne proba.
Jomelop E je posebno formulisan preparat, bez emulgatora i drugih pomoćnih materija. S toga, u njemu nalazimo samo uljane ekstrakte i pčelinji vosak. Npr, aloju, moramo dodavati samo u one preparate čija je pH vrednost tačno određene vredosti, jer se u suprotnom "inaktiviše". To važi i za mnoge druge aktivne materije.
Ako baš želite da sami mućkate, uzmite neki kozmetički krem pa u njega umešajte vitamin E i slične supstance, koje su ipak kompatibilne sa drugim sastojcima krema. O idebenonu nisam mnogo čitao da bih mogao da kažem sa čim je kompatibilan i gde se može dodavati.

Jomelop E je posebno formulisan preparat, bez emulgatora i drugih pomoćnih materija. S toga, u njemu nalazimo samo uljane ekstrakte i pčelinji vosak. Npr, aloju, moramo dodavati samo u one preparate čija je pH vrednost tačno određene vredosti, jer se u suprotnom "inaktiviše". To važi i za mnoge druge aktivne materije.
Ako baš želite da sami mućkate, uzmite neki kozmetički krem pa u njega umešajte vitamin E i slične supstance, koje su ipak kompatibilne sa drugim sastojcima krema. O idebenonu nisam mnogo čitao da bih mogao da kažem sa čim je kompatibilan i gde se može dodavati.