pneumotorax 3
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 6:06 pm
pneumotorax 3
pre dve godine mi je pukla plućna maramica, ležao sam u bolnici kliničkog centra, gde su mi ustanovili upalu pluća na desnom plućnom krilu, i pneumotorax na levom plućnom krilu, napominjem da temperaturu nisam imao kao ni simptome bilo kakve bolesti, levo p.krilo su mi drenirali i posle pet dana su mi izvadili dren, odlazio sam na kontrole i sve je bilo kako treba,ali od pre nekih mesec dana ,mene strašno boli mesto na kome su me sekli da bi uvukli crevo!!!!! takodje me i boli negde kod levog bubrega kad udahnem ali ne uvek, išao sam na snimanje pre nekoliko dana, i snimak je ok, nema ničeg problematičnog, ali mene i dalje boli , a povremeno me žigne kao kad su mi sa onim pajserom uvlačili crevo za drenažu.....i da ne dužim, samo me zanima mišljenje i neka konstatacija, dali je to normalno?
Otvaranje svake telesne supljine zbog bilo kakve operacije/intervencije sa sobom nosi mogucnost nastanka adhezija odnosno priraslica .Tako i u vasemslucaju mozda se je formirala adhezija izmedju dva lista pleure pa sada pri pokretima dolazi do medjusonog povlacenja listova pleure i bola.Da li je taj bol konstatntan ili povremen??
-
- Novi član
-
- Novi član
rtg snimak sam odradio pre par dana, i nalaz je uredan:
" U plućima se ne uočavaju patološke promene, Hilusi su uobičajene širine.FC sinusi oštri.Srčanosudovna senka je normalnog položaja, veličine i konfiguracije.Na prikazanim koštanim i mekotkivnim strukturama ne uočavaju se patološke promene." Mislite li da postoji još neka vrsta pregleda koja bi mi pomogla da budem siguran da nije ponovo u pitanju neki problem, jer sam prošli put stigao u kliniku u pet do dvanaest, jer su me vraćali kući sa dijagnozom da sam uklještio kičmu i da zato nemogu da udahnem i imam bolove u ledjima.....nadam se da Vam nisam dosadio....
" U plućima se ne uočavaju patološke promene, Hilusi su uobičajene širine.FC sinusi oštri.Srčanosudovna senka je normalnog položaja, veličine i konfiguracije.Na prikazanim koštanim i mekotkivnim strukturama ne uočavaju se patološke promene." Mislite li da postoji još neka vrsta pregleda koja bi mi pomogla da budem siguran da nije ponovo u pitanju neki problem, jer sam prošli put stigao u kliniku u pet do dvanaest, jer su me vraćali kući sa dijagnozom da sam uklještio kičmu i da zato nemogu da udahnem i imam bolove u ledjima.....nadam se da Vam nisam dosadio....
Ako mislite na na pneumothorax snimak uopste ne odgovara nalazu pneumothoraxa.Kod pneumothoraxa bi se videla linija pneumothoraxa i potiskivanje srca i medijastinalnih organa na suprotnu stranu.Inace i sami znate da uopste niste mogli da udahnete vazduh na stranu na kojoj je bio pneumothorax i da su vam vene vrata verovatno bile nabrekle.
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 5:00 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moj treći pneumotorax...
U roku četiri godine, imao sam tri spontana pn. Zanima me koja operacija bi mi pomogla da mi se to ne događa tako učestalo, a ako je moguće i nikada više. Još me zanima koliko dugo bi ležao u bolnici i nakon koliko bi bio sposoban za povratak na posao(nije fizički). Hvala. Vlado
pneumatoraks
Da li se operacijom,ne drenazom nego operacijom,trajno resava problem pneumatoraksa?!
Na oba poslednja pitanja odgovor je : NE
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Ne postoji op koja ce trajno garantovati da se pneumotorax nikada vise nece desiti.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]