Vec 10-tak dana unazad imam jako neprijatan osecaj u sredini grudnog kosa,nesto kao neki sok ili udar koji me tog momenta iscrpi jako.Dolazi iznenada i kratko traje ,ali ume da se ponavlja u toku dana ili cak par puta uzastopno.Jako me zbunjuje ovaj osecaj jer ne mogu da ga nazovem bolom,a stvara mi mnogo neprijatnosti.Javlja se u mirovanju za sad.
Moram da kazem da imam problema sa vratnom kicmom i da imam TOS sa kojim se borim vec dve godine.Neprijatnih simptoma sam imala i ranije ,mozda cak je slicno ovako bilo,ali sad je bas jasno definisano i tacno osecam da dolazi iz sredine grudnog kosa.
Bila sam kod kardiologa,sa srcem je manje vise ok,samo imam „baloniranje prednjeg mitralnog kuspisa” i „insuffitentia valvulae mitralis gr.1/2+” za sta je doktor rekao da nije opasno.
Molim Vas,recite mi kakve bih preglede mogla jos da uradim i kakvo je Vase misljenje u vezi ovih napada i da li ovo ima veze sa plucima.
Hvala Vam unapred!
neprijatani "napadi"u sredini grudnog kosa!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 12:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
neprijatani "napadi"u sredini grudnog kosa
Najverovatniji razlog vasih tegoba je od strane srca, medjutim, treba iskljuciti i plucne i reumatske uzroke. Pulmolog bi mogao da se uz RTG snimak srca i pluca i spirometrijsko ispitivanje plucne funkcije (pored osnovnog pregleda) bolje orjentise i potvrdi ili iskljuci neke od mogucih uzroka.
Zato bi trebalo da se javite (ili trazite uput) specijalisti na pregled.
Zato bi trebalo da se javite (ili trazite uput) specijalisti na pregled.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 13, 2004 10:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
savet
Moji ti je savet da uradiš labaratoriske testove na Pneumoniju,Coksaki i CMV.
Slične simptome sam i sam imao,trebalo je samo dve godine da ustanove dijagnozu.
Od obilaženja raznih specijalista nečeš videti mnogo koristi,samo češ se i dalje patiti i maltretirati.
Pozdrav
Slične simptome sam i sam imao,trebalo je samo dve godine da ustanove dijagnozu.
Od obilaženja raznih specijalista nečeš videti mnogo koristi,samo češ se i dalje patiti i maltretirati.
Pozdrav