za dr Vinku

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
antibiotik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 3:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

za dr Vinku

Post od antibiotik »

Molim Vas da mi pomognete,jer moj suprug nije uspeo izleciti ureaplazma urealytica sa Eritromicinom 4x1 od 500 mg 10 dana i Dovicinom 2x1 10 dana .Sada pije 2x1 Visiren vec 10 dana i jos ima jednu tablu znaci 15 dana, ali njemu se sad javlja izrzit otok i donjih i gornjih kapaka kao i prstiju na sakama.Zasto se propisuje Visiren za ovu bakteriju kada pise da je ona rezistentna na ovaj lek.Jako sam zabrinuta jer se vec dugo lecimo od raznih bakterija , ja sam je uspela ,Bogu hvala, izleciti od prve terapije, mada jos ponekad osetim neprijatan miris urina na antibiotike a ne pijem nikakve,Da li taj miris ukazuje na nesto?Jos da napomenem da svo vreme lecenja odnose imamo iskljucivo sa astitom (prezervativ).
Jel ona ostavlja posledice u vidu zacepljenih jajovoda, posto imamo problem steriliteta treba li da uradim HCG ili laparaskosku analizu prohodnosti jajovoda.Kako da budem sigurna da smo izleceni od ove bakterije, jel ona uyrok steriliteta, loseg spermograma?Poslednji reyultat bio u novembru 15 miliona , 1,99leukocita, pokretnih 0,29 nepokretnih 0,71,normalnih formi 0,60 abnormalnih 0,40.Vrednost fruktoze 11,8 ,kisele fosfataze 0,85 ,cink 1,5 cink fruktoza 0,13.
Hvala
malempic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 05, 2004 9:46 pm

Post od malempic »

Sumljam da ces dobiti odgovor, posto je ovaj forum prestao da bude koristan.
Stvarno u literaturi pise da se ureaplazme lece eritromicinom tj. makloidnim antibioticima kao i antibioticima iz grupe tetraciklina. Mada literatura kaze da je 10-todnbevna terapija dovoljna ali praksa kaze drugacije, istinau literaturi takodje kaze u slucajevima teske infekcije ureaplazmi kod muskaraca (pracena i neplodnoscu) terapija traje 6 nedelja naprimer doksicivinom.
Nazalost postoji opasnost koje izaziva dugotrajno unosenje antibiotika, a to su narusavanje imunoloske ravnoteze i fiziloloske flore u crevima. Kao posledica toga imate pojavu Candide (u crevima, grlu, plucima), teze opstipacije (lose praznjenje stolice), oticanje ili bol raznoraznih zlezda, alergijske reakcije, a kod muskaraca i dodatnih problema sa prostatom.
Grozno da covek ne zna kako da se ponasa.
Postoji i jedna grupa lekara koja smatra da ureaplazme ne treba ni leciti antibioticima, pogotovo ako ih ima u manjim kolicinama (jedno +). Predlaze se da se se pije 2-3 meseca Cink od 25mg i 2 meseca vitamin E 400 Internacionalnih jedinica i zdrava mineralno-vitaminska ishrana. Konzumiranje ovih vitamina u svakom slucaju nece da skodi, cak naprotiv. Poslednja naucna istrazivanja su pokazali cak i da Cink pojacava dejstvo antibiotskoj terapiji.
Interesantna je cinjenica da se zene uvek lakse (lako) otarase ovih mikrobakterija nego muskarci i to vrlo cesto posle prve terapije.
Kad sam se vec ovoloko raspisao, da napisem i ovo, mada nasi lekari slabo primenjuju, kad postoji potreba za duze unosenje antibiotika treba obavezno uzimati 1 tabletu dnevno probiotika pogotovo za one koje piju dovicin. Drugo vazan je i nacin konzumiranja antibiotika (citaj uputstvo za lek).

P.S. Ja nisam lekar, ali sam bio prisiljen da i sam izucavam ovu problematiku, i mislim da sam teoreski dosta "upio".
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Pohvale za malempic-a sa moje strane sto je posle ovog teksta napisao da nije lekar ali da je zbog slicnih problema bio prinudjen da se vise informise i svoja saznanja preneo na druge!
I jedna kritika... :D Dok je i jednog clana ovog foruma (to se odnosi i na tebe) forum nikad nece biti beskoristan!
Sapienti sat!
bozica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2005 11:03 am

Post od bozica »

E stvarno za pohvalu, samo me interesuje kako se moze videti da je prohodnost dobra, kod zena a i muskaraca.
Odgovori