Molim vas za pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
branka 77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 6:25 pm

Molim vas za pomoc

Post od branka 77 »

Imam 32 god i imam x noge
to me strasno nervira estetike radi
cula sam da se rade nekakve operacije kao navodno da se to moze ispraviti i kod odraslih osoba i da operacija uopste nije teska
da li netko ana nesto vise o toj operaciji i gdje se radi
hvala
drmarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 2:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

korektivna osteotomija

Post od drmarko »

Može da izvede na raznim mestima širom Srbije, najbolje je da dobar ortoped proceni šta i koliko treba da se koriguje pa da se i uradi ukoliko okolnosti to dozvoljavaju. Moj predlog IOHB Banjica i Kl. za ortopediju i traumu VMA
branka 77
Novi član
Novi član

molim za pomoc

Post od branka 77 »

zahvaljujem se na odgovoru
izvini ali moram jos malo gnjaviti jednostavno cula sam za tu operaciju ali niko mi nemoze nista konkretnije reci o njoj
da li je ucinkovita i da li mozda znas cijenu,da li je tezak zahvat
i kako bi dosla do broja telefona i jel mogu ja to samo tako nazvati i naruciti se na pregled
puno hvala na brzini odgovora
branka 77
Novi član
Novi član

molim za pomoc

Post od branka 77 »

zahvaljujem se na odgovoru
izvini ali moram jos malo gnjaviti jednostavno cula sam za tu operaciju ali niko mi nemoze nista konkretnije reci o njoj
da li je ucinkovita i da li mozda znas cijenu,da li je tezak zahvat
i kako bi dosla do broja telefona i jel mogu ja to samo tako nazvati i naruciti se na pregled
puno hvala na brzini odgovora
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sto se tice "Banjice", pregledi se zakazuju na 011-3672-921. Za VMA ne znam broj.
Mislim da Vam nije bas tacna informacija da operacija "nije teska". Operacija se, ako se radi o osovinskom deformitetu nogu, sastoji u tome da se preseca butna ili potkolena kost, ispravlja se deformitet pa se onda kost u ispravljenom polozaju fiksira. Operacija je vrlo "pipava".
Mislim da je najbitnije da se uradi rentgenski snimak noge, da se na njemu izmeri stepen deformiteta (u uglovima), pa da se tek onda razmislja o nacinu lecenja.
Odgovori