Kanebo maska i SD

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Kanebo maska i SD

Post od sprle »

Dobila sam na poklon masku za uklanjanje masnoce firme Kanebo i isprobala je na muzu :wink: koji ima problema sa seboroicnim dermatitisom. Rezultat je odlican. Inace, koristi preparate za sd, ali uvek posle nekog vremena postane rezistentan. Ne znam da li je ovo slucajnost ili je u pitanju delovanje te maske? Mada, ona je bazicno napravljena za ciscenje pora i uklanjanje suvisne masnoce, ne pise da je za sd. Da li ste imali iskustva sa Kanebo kozmetikom?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Kanebo spada u najvise pozicionirane kozmeticke preparate za kucnu negu. Prodaje se iskljucivo uz nalaz beauty consultanta dakle ciljano za konkretnog klijenta. Neobicno je sto je Vas suprug to dobio na poklon ali je super sto mu prija. Pokusajte da vidite koji su sastojci te maske. Pise na kutijici. Osnovna mana Kanebo kozmetike je cena.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Kanebo je visokokvalitetan brend, ali ne spada u medicinsku kozmetiku. Iz tih razloga na uputstvu ne može pisati da je za SD.
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Maska je bila meni namenjena za poklon, a suprug je posluzio kao zamorac :wink: Ali, dobro se pokazala u smislu da mu je koza postala ujednacena, kao da je ph popravio njenom primenom.
Znam da je kvalitetna kozmetika, da nije medicinska, da je namenska, ali koliko sam ja shvatila sustina je da nekome nesto odgovara, cak i ako nije ciljana grupa. Dakle, ako mu prija, ne moze biti kontraproduktivno, bez obzira sto nije za sd? Ili mozda moze?
Napisacu sastojke maske:
WATER, MYRISTIC ACID, GLYCERIN, POTASSIUM HYDROXIDE, STEARIC ACID, GLYCERIL STEARATE SE, SODIUM PALMOYL GLUTAMATE, TITANIUM DIOXIDE, KAOLIN, CETETH - 20, CASTOR ( RICINUS COMMUNIS ) OIL, TETRASODIUM EDITA, CARBOMER, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, FRAGRANCE ( PARFUM ), ALCOHOL, ETHYL GLUCOSIDE, BUTYLENE GLYCOL, DEXTRAN PROTEASE CONJUGATE, HYDROLIZED SILK, THYME ( THYMUS VULGARIS ) EXTRACT, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN
natural
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 12:33 pm

Post od natural »

goranai! ja sam koristila kanebo, kupila u prodavnici. nikakav nalaz beauty consultanta..niti ciljane uputu nisam imala. uz svo duzno postovanje vama i doticnoj kozmetici ali kanebo je brand kao i svaki drugi. u evropi se jos nesto i smatra specijalnim a u japanu je nazalost skoro kao i nivea i loreal.
svako trziste zahteva odredjenu pricicu kao reklamu..tako da su kanebo marketinski isfurali kao i mnoge druge stvari, sto ne znaci da meni nije prijao ili da smatram da je los produkt.
ako nekom i jos extra prija, super.
Odgovori