Postovanje doktore,
Od malo pre Nove godine pa sve do sredine februara mi se razvlacila upala pluca i kasnije nesnosan kasalj koji je znao cak i da me budi u toku noci. Grlo sam izgrebao, pluca izribao, ne znam da li moze gore. Kapacitet pluca mi je bio sveden na 50%, laicki receno. Lose u svemu tome je i to sto, iskreno, za vreme upale, smatram da nisam bas mirovao koliko je to mozda i trebalo. Kasalj je prosao, temperaturu sam imao samo par dana (2-3) u januaru, sve se vratilo u normalu, ali jedino sto je ostalo to je neki iritantni osecaj u plucima koji se pojavio pre 3-4 dana, tacnije kod grudne kosti, kao neki mali pritisak (traje uglavnom non stop po par sati, od 1 do 10 bol je 1, ali je konstantan). Moram isto da priznam da mi se cini, ali CINI, da taj bol traje nekako sve dok ja mislim o tome. Ali opet ne zelim da se igram sa zdravljem pa mi je zato potreban vas savet.
Inace imam nepunih 25 godina, bavim se rekreativno ali redovno sportom, i jesam pusac, ali umereni.
Da li mozete da mi kazete o cemu bi moglo da se radi?
Hvala unapred na odgovoru
O cemu se radi?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
apsolutno treba da prestanes da pusis!
moguce je da postoji neko oboljenje pluca (astma, HOBP..) cijim simptomima do ove infekcije nisi posvetio dovoljno paznje, misleci da se radi o simptomima uzrokovanim pusenjem.
neophodno je da posetis specijalisticku ustanovu i uradis snimak grudnog kosa i spirometriju!
moguce je da postoji neko oboljenje pluca (astma, HOBP..) cijim simptomima do ove infekcije nisi posvetio dovoljno paznje, misleci da se radi o simptomima uzrokovanim pusenjem.
neophodno je da posetis specijalisticku ustanovu i uradis snimak grudnog kosa i spirometriju!
+ sputum na gljivice x 1 i Lowenstein x 3.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]