Svake godine na moru mi se u predelu dekoltea pojave crvene flekice koje svrbe i boluckaju. Napominjem da uvek koristim mleko za suncanje sa faktorom 25 ili 30 kako kad, da sam uglavnom pod suncobranom iako nemam bas nesto mnogo osetljivu kozu, imam normalnu kozu.
Mozete li molim Vas reci sta da koristim protiv ove alergije?
Hvala
Alergija na Suncu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pokusjte nesto od antihistaminika- Pressing ili Zyrtec ili Aerius ili Claritine, i lokalno blagi kortizonski krem nekoliko dana uvece. Antisolarna zastita po tipu total sun bloka i sa UVB i UVA filterima- Sebamed krem spf 28 ili Uriage 60+ ili bilo koji drugi preparat sa titan dioksidžom i cink oksidom
Posle kog vremena se osip gubi i svrab prestaje... LKoliko brzo se pojavljuje posle izlaganja suncu...
Posle kog vremena se osip gubi i svrab prestaje... LKoliko brzo se pojavljuje posle izlaganja suncu...
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Flekice se pojavljuju nakon dan dva po izlaganju Suncu, pa se preko noci malo povuku. Mazala sam prosle godine Hiper Gel koji malo ih ublazi i rashladi.Kako dobijam tamniju boju koze njih bude sve manje, a nestanu skroz mozda tek kad prestanem da se izlazem Suncu tj. kad krenem kuci sa odmora! Mada mi se, doduse retko, desava da neko letovanje ih i nema uopste!
Hvala Vam puno
Hvala Vam puno