Alergijski rinitis

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm

Alergijski rinitis

Post od MarijanaRS »

Pre pola godine mi je ustanovljen alergijski rinitis (grinje), inace nikada ranije nisam imala problema sa alergijama.
Doktorica mi je rekla, da mi se alergija pojavila zbog seljenja i ispisala mi je pressing i flixonase. Pressing nije pomogao, tada je dr. preporucila Aerius, ni od toga nisam imala nikakve koristi.
5 meseci koristim Olinth Spray, iz nosnice krvarim svaki dan, mogo puta me i glava boli ili osecaj da su mi se usi zacepile. Vec ni nos ne mogu redovno izduvati, te izbacujem putem "slajma" :oops: (gust, bezbojan, a desi se da bude i zelenkasto-zuckast)
U zadnje vreme primecujem da ni Olinth nema nikakvog ucinka, jer posle 3 sata nos mi je ponovno zapusen.
Znam, treba ici lekaru, i planiram. Samo dok ne dodjem na red (posto ide na zakazivanje), zelim da cujem (procitam) i vase savete, te iskustva.

Da li mi se nesto zakomlikovalo za ovih par meseci??
Dok stignes na red, promene se pravila.
kata1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 1:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kata1980 »

Nazalost dosta toga moras da promenis u zivotu.

Treba da uzmes usisivac koji zadrze grinje u sebi.
Cesto ciscenje sobe i prostora gde se cesto nalazis sa sto manje hemikalija.
Jonizator.
Ima mast sto se stavlja u nos od Dr. Theiss svajcarski preparat.
Za jacanje imunog sistema Flavin preparati.

To sto ti moras da uradis.

I naravno da pijes lekove sto doktor prepisuje dok se ne smiri situacija.
Posle sve ono sto sam vec napisala.
Iz iskustva znam de deluju.
Odgovori