Imam drugaricu koja ima sve simptome, zadnjih meseci je nepodnošljiva, inače ih je (očigledno, godinama) odlično krila. Zatim saznam da je to već odavno poznata stvar veoma uskom krugu ljudi.
Ne znam šta treba da radim, a pustiti je da se uništava i ništa ne preduzeti takođe mi se ne čini kao dobra stvar.
Problem je što sam, izgleda, jedino ja znala da se njoj to "opet dešava" samo što nisam znala šta.
Da zlo bude veće, stvarno me iritira svojom opsesijom i savetima šta je sve "nezdravo i preterano pojesti", što vodi u, valjda, ono drugo - anoreksiju. Ovih dana je očito odlučila da bude karakter i da se, kako bi se sama izrazila, ne prežderava.
Inače je premršava, neću napisati godine ali recimo da ne odudara od obrasca, lepa devojka ali koža joj je propala i mišići su joj u užasnom stanju, ne preterujem.
Da li bi pomoglo da je "na kvarnjaka" pošaljemo nutricionisti (izmisliti razlog, znam da je ružno ali više stvarno ne znam šta da radim) koji bi bio upućen u stanje, ali ne bi ništa rekao? Znam način da tako nešto izvedem. Imam utisak da bi takva vrsta opsesije hranom bila pozitivna, još bi možda dijeta malo i pomogla da joj se vrati masa... ali problem je što, čim bi primetila masu ona bi u njoj videla salo.
==> Svesna sam da bih, ako bih joj nešto rekla i ja, pored svog ostalog sveta, izgubila njeno poverenje, tj. počela bi da me ubeđuje da "to više ne radi", pre ili kasnije, kao što je sve ostale, tako da sam par dana odlučila da ćutim, iako mi teško ide

Jer, stvar je u tome što je, izgleda, sve ljude oko sebe koji su ikada znali za njenu situaciju uspela da ubedi da više nema problem, u čemu sam joj pomogla, jer sam jedna od retkih pred kojima se nije ustručavala da povraća svaki čas..... dok mi to :kreten: najzad nije postalo malo čudno pa sam joj i rekla, efekat je bio gotovo instant odbrambeni

Moje pitanje za vas, dragi lekari, je - kako da se postavim? Problem je psihičke prirode i naravno da bi joj pomoć stručnjaka najviše odgovarala, kako sam razumela i to je bilo pa prošlo... stvar se ponavlja. Ne znam šta da radim, a ne mogu više ni da se pravim luda kada počne da mi popuje o hrani.
Hvala bilo kome ko ima ideju