pitanje u vezi ostecenih glasnih zica kod bebe

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ciki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 1:46 pm

pitanje u vezi ostecenih glasnih zica kod bebe

Post od ciki »

Molila bih ako neko zna da mi objasni da li postoji lecenje ostecenih glasnih zica kod bebe.Moje dete koje sad ima 20 meseci je nedonosce,rodjen je u 29 nedelji sa samo 950 gr.Na aparatu za vestacko disanje je bio citavih 70 dana :cry: ,pri cemu su od tubusa ostecene glasne zice.Sada pomalo promuklo izgovara poneku rec,i ne smeje se na glas iako se mnogo trudi ali bezuspesno.Tako da molim sve koji nesto znaju o tome da mi odgovore.I gde je najbolje da ga odvedemo,u koju bolnicu?Unapred zahvalna majka malog Alekse! :lol:
gagi15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:49 am

Post od gagi15 »

Prvo poseta kod dobrog ORL-a on ce vas najverovatnije uputite kod ortofoniste, reedukacija glasnih zica postoji. Mnogo srece malom Aleksi.
ciki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 1:46 pm

Post od ciki »

Hvala na odgovoru!Znate kako je,neko kaze da mogu da se lece glasne zice,neko da ne mogu.Zato sam mnogo zahvalna i srecna sto ste me obradovali :lol: Pozz od mame i Alekse
Odgovori