Ugradnja vestackog kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
buduca_pravnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 6:05 pm

Ugradnja vestackog kuka

Post od buduca_pravnica »

Moja baba treba da ugradi vestacki kuk,da li mi neko moze reci koliko se dugo ceka na listi za ugradnju vestackog kuka i koja je cena?
Da li postoji mogucnost placanja da se ne bi cekalo,jer vise ne moze da trpi bolove i kolika je cena u tom slucaju?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne znam odakle ste, na listi cekanja se ceka u proseku 6-18 meseci. Ukoliko se ceka vishe od 6 meseci, ukoliko pacijent ima 62 boda na listi, i plati (cini mi se oko 200000 din) moze da se izvrsi implantacija proteze na VMA.
Inache mislimd a u svakoj ustanovi pacijent moze da plati svoju protezu, nisam 100% siguran, ali mislim da se cena krece oko 1500 Evra za cementnu i 1800 Evra za bescementnu protezu. Osobe do 60 g dobijaju bescementnu, a svi ostali cementnu protezu.
Sve najbolje.
drmarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 2:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drmarko »

Može se operisati i na VMA sa overenim civilnim uputom bez plaćanja, već je bilo prilicno civilnih pacijenata sa uputima, a može i sa plaćanjem bez čekanja, kada pacijent snosi sve troškove lečenja, međutim nezahvalno je prognozirati cenu, budući da zavisi od izbora proteze dana ležanja postoperativno okvirno do 5 do 8 dana i sl. Pozovite pa zakažite pregled ako niste još uvek rešili baki kuk.
Odgovori