acidoalkoholorezistentni bacili i tbc bubrega

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
i.cola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 12:22 pm

acidoalkoholorezistentni bacili i tbc bubrega

Post od i.cola »

Pre 10tak godina imala sam stalne bolove i peckanje posle mokrenja, bolove u bubrezima i groznice. Radjena je analiza urina “BC u sedimentu” i u “direktnom preparatu obojenom po Ziehel-Neelsen-u nadjeni su ACIDOREZISTENTI bacili”. Radjen je Levenstein 7 uzoraka urina i svi su bili negativni. Pila sam 18 meseci lekove za tuberkulozu te su svi simptomi prestali.

Sada imam 37 godina i pre 3 meseca su poceli svakodnevni bolovi sa desne stane stomaka, peckanje posle mokrenja i bolovi u bubrezima. Biohemijski rezultati urina su Le 2-3, eritrociti 2-3 i pesak. Urinokultura je sterilna. Eho bubrega i besike: “oba bubrega ocuvanog parenhima bez staze, sa mikrolitima, besika urednog zida, dobrog kapaciteta, bez patoloskih sadrzaja”. Doktorka mi je rekla da imam pesak u oba bubrega. Radjen je PCR urina na bacil tuberkuloze i rezultat je negativan.
Sve vreme sada sam pod terapijom. Prvo nofocin, nitroksolin forte, a sada palisept, ali nema nikakvih poboljsanja.

Interesuje me:
-Sta su to acidorezistentni bacili I da li je to isto sto I bacil tuberkuloze
-Koje analize treba da uradim da bih bila sigurna da nisu ovi bacili u pitanju, jer sam uplasena
-Sta bi moglo da na osnovu mojih simptoma bude uzrok problema
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Upravo ono sto vam je doktorka rekla:pesak.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori