URTIKARIJA nije mi jasno?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

URTIKARIJA nije mi jasno?

Post od mamacita »

:roll: Moja cerka od 6 godina ima -DERMATOGRAFIZAM.Ono sto meni nije jasno je ,da smo radili test:IgE i rezultat je: 46.30 IU/ml. To znaci normalan.Kako onda moze da joj se uspostavi dijagnoza urtikarije, kada su joj normalni rezultati? Zar u slucaju urtikarije vrednosti IgE ne bi trebale biti uvecane???Lekar nam je posle ovih rezultata rekao ovako :Dermatografizam nije urtikarija,i ne treba raditi alergijske probe,posto su rezultati IgE uredu??????? :o [/b]
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Dermografizam ide sa atopijskom konstitucijom(polenska kijavica,ekcem,alergijska astma)i povisenim titrom IgE,ako je sada bio normalan ne znaci da u ataku urtikarije nece biti.Da li su ispitivane komponente komplementa??
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

severus napisao:Dermografizam ide sa atopijskom konstitucijom(polenska kijavica,ekcem,alergijska astma)i povisenim titrom IgE,ako je sada bio normalan ne znaci da u ataku urtikarije nece biti.Da li su ispitiva ne komponente komplementa??
[/img] Hvala na odgovoru,ona ovaj DERMATOGRAFIZAM ima non stop ,svaki dan,retki su periodi kada se povuce 2 nedelje,pa opet.Ovo poslednje pitanje nisam razumela na sta ste mislili.?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pa kod imunih reakcija se trosi komplement(da ne ulazim detaljno u taj imunoloski termin)pa se na osnovu potrosnje utvrdjuje kakvo je poreklo urtikarije.
Odgovori