ne znam sta je u pitanju

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
tatasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2005 10:12 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ne znam sta je u pitanju

Post od tatasa »

Postovani,
moj sin ima 12 godina i bio je oduvek dobrog zdravlja. Kao mali(do 5 godine) imao je nekoliko napada laringita, ali se to kasnije vise nije javljalo. Pre nekoliko dana poceo je da kaslje.Kasalj nije suv,vec iskasljava,nocu ne kaslje. Nos mu je poluzapusen,ne kija.Nema temperaturu. Doktorka mu je dala loratadin tablete i neki kortikosteroidni sprej koji nisam jos uzela. Htela bih da uradim alergijski test, pa vas molim da mi predlozite na koje sve alergene bih trebala da ga testiram prvog puta.
Unapred hvala
Dr Branislav
Saradnik
Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 12:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Alergijski testovi - odgovor

Post od Dr Branislav »

Postoji standardan set inhalacionih alergena koji se ispituju koznim probama, a ukljuceni su oni koji najcesce uzrokuju alergije (kucna prasina - grinja, mesavine polena trava, drveca, korova, budj, bubasvaba, i dr). Obavezno recite lekaru da ste pre ispitivanja koristili (tj. Vase dete) antihistaminik (loratadin tablete), koji utice na rezultate ovih testova.
Odgovori