Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Poštovani,
Imam slijedeći problem s kožom lica : nakon svakog kupanja i brijanja, koza lica mi se zategne i pocne se na nekim mjestima perutat, kad nanesem neku kremu na lice npr. niveu ili bilo koju drugu koju sam probao ma koliko pisalo na njoj da je blaga,perutanje nestane, al zato osjetim jedno vrijeme lagano peckanje na licu, i naravno jako upečatljivo crvenilo obraza i chela, Primjetio sam isto da kod promjene temperature primjerice iz hladnog u toplo i obratno pojavi se jako crvenilo u licu isto kao i poslije kupanja i brijanja. Pa mi je radi tog crvenila malo postalo i neugodno jer privlači pozornost ...
Stoga nadam se da netko od profesionalnog kadra isto tako i od neprofesinalnog, ima kakav dobar savjet, sta bi trebao koristiti da ublažim crvenilo i na osnovu izneseni činjenica koja bi bolest kože mogla to bit, jer nisam isao kod dermatolga??
ja imam suvu kozu i zateze me i peruta se i koristim kremu sa 5% ureje, a kao nesto provereno posle brijanja preporucujem pantenol krem gel. To sam preporucila mom decku i njemu pomaze, a i pantenol je dobar za kozu.
Kremu sa 5% ureje ne znam da li je ok bas posle brijanja, ali ona je blaza od nivee
I ja imam svrab,perutanje i crvenilo i nijedna krema mi ne pomaze,nivea mi je napravila veliki svrab,tako da sam odmah morala da je skinem.Kad pocne da me svrbi,stavim nivea bebi puder sa cink oksidom i to mi smiri,ali mislim da treba ici kod doktora sto pre.
Probaj i hladne obloge od caja kamilice,ona smiruje kozu ili neki tonik ili nesto slicno u apoteci od kamilice,ali sve te kreme bi trebalo da su bez konzervansa,mozda ti dodaci prave svrab i crvenilo,pored kamilice i neven i badem su dobri za kozu,pa mozda bademovo ulje ili originalnu pavlovocevu mast,nikakko ne uzimati ako nije originalna jer i ona izaziva svrab,ali nemoj da stavljas nijednu kremu dok ne odes kod lekara,samo ce ti pogorsati,jedino to mozda bademovo ulje i slicno,a kad odes kod doktora pitaj ga za pavlovocevu mast,da li da mazes,a mozda bolje bademovo ulje,pa probaj sve od toga pa sta ti odgovara a ima i nevenovo ulje za spolja,ja bii probala tim uljima bademovo i tom mastu i stavljatii taj puder i obloge kamilice da ne bude topla.VIdi i u apopteci JOSif Pancic mozda imaju neku kremu od kamilice,nevena i badema,tj.od bademovog ulja ili u obicnoj apoteci ako ima ili da ti naprave.
pavloviceva mast jeste masna ali ne znaci da treba da se maze na suvu kozu, ona je prvenstveno namenjena za bebe, da se maze na pregibima i tamo gde su pelene. Za kozu koja crveni je dobar i COLD CREAM, izradjuje se u apoteci, a on je za suvu kozu i hladi, ali je ipak varijanta za noc. Ako se javlja iritacija, moguce je da je na parfeme, a zato i jeste bolje kupiti napravljen krem. Pantenol je sigurno bezbedan, bukvalno i za masnu kozu, a dobar je jer je to provitamin vit b5, a nije lose ni piti vit b kod suve koze.
Ja sam imala lisaje na licu od vetra i pantenol mi je pomogao, a vec sam rekla da sad koristim Atopic sa urejom i nocurkom, to je nesto sto jos uvek nije popularno kod doktora jer se drze nekog standarda, a ja sam ucila na faxu dosta o tome i mazem je na lice, telo, pa i na kosu, tj glavu