BOL U PRDELU IZMEDJU TESTISA I SLEPOG CREVA

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

BOL U PRDELU IZMEDJU TESTISA I SLEPOG CREVA

Post od progoran »

VEC 4 GOD IMAM POVREMENO BLAGI BOL IZMEDJU TESTISA I SLEPOG CREVA(DESNA STRANA STOMAKA) ISAO SAM I KOD UROLOGA I KOD HIRURGA RADIO LEUKO FORMULU I SVE PREGLED NA SLEPO CREVO ALI KAZU NEMA NICEGA OSIM DA JE NA PSIHICKOJ BAZI INACE JA SAM UPAO PRE 5 GOD U ANSIOZNOSTIMA I STRAHOVIMA I OD TOGA SE LECIM INACE PRE 15 GOD LEZAO SAM NA HIRURGIJI BOLELO ME JE JAKO SLEPO CREVO I LEKARI SU MI STAVLJALI LED I DIJAGNOZA JE BILA UPALA TRBUSNIH LIMFA POZDRAV SVIMA
P. S. NISAM OPERISAO SLEPO CREVO
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

Post od fluid »

mozda je kamen u bubregu?!
ja sam imao slicno i rekli su mi da su neke"kolike"
tacnije bolovi, koji se povremeno javljaju, ali kasnije sam ustanovio da imam i malo peska. Proveri prostatu !
Jel bol ostar i dubok ? iznad stidne kosti?
progoran
Aktivan član
Aktivan član

Post od progoran »

bol je nekako nedefinisan cisto kao smeta drzi ti paznju a sto se tice bubrega pregledao sam i to i nemam ni peska ni kamena toliko
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

Post od fluid »

igrom slucaja i ja sam jutros primetio slican bol (mislim da je prostata)
pa sam napisao. slicno i ja osecam.
Sutra idem najverovatnije kod doce...

p.s. Koliko dugo osecas taj bol ? jel se pojacava?
progoran
Aktivan član
Aktivan član

Post od progoran »

traje od kako sam upao u ansioznostima odnosno 5 god traje po par dana pa prodje pa opet za 15 20 dana se javi i tako evo sada dok ti pisem osecam bol on se proteze od testisa do uz karlicnu kost desnu u tom predelu ali ne koci mi nogu ne smeta mi kad setam kad radim nesto i sl samo ga ima kao neki teret pozdrav
progoran
Aktivan član
Aktivan član

Post od progoran »

ima li ko da da nekakav savet da li je psihicki bol ili sta vec doktor ili strucno lice kome da se obratim
dzowo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 20, 2005 10:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od dzowo »

Pozdrav. Imam sličan bol. Takođe imam problem sa anksioznošću već godinu i po dana. Malo sam se ispipao po testisima i napipao sam nešto veličine zrna graška. Uradio sam ultrazvuk i onkomarkere i na moju sreću nije tumor testisa u pitanju. Inače sam žešće šizio tih dana čekajući rezultate.
Na kraju sam uradio bris uretre i ispostavilo se da imam hlamidiju. Sada se lečim od hlamidije, ali bolovi i dalje ne prolaze. Nedefinisan tup bol. Kada sam se konsultovao sa doktoricom u Zavodu za zaštitu studenata, rekla mi je da bol potiče od upale koju izaziva hlamidija. I da je to OK. Međutim bol se proširila straga iznad desnog kuka. Tako da... sad čekam da uradim još jedan bris, pa da odem kod mog urologa da ga ispitam o čemu se tu radi.
Bajaga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 1:27 pm

Post od Bajaga »

progoran napisao:bol je nekako nedefinisan cisto kao smeta drzi ti paznju a sto se tice bubrega pregledao sam i to i nemam ni peska ni kamena toliko
To je upravo ono sto sam hteo da opisem na temi o testisima... Ne mogu da verujem koje sve imbecilne manifestacije anksioznosti nastaju... Ovih dana mi se senjuju ti bolovi sa bolovima u nozi, glavi i tzv. desnom guzu.

Ko neki kreten sam... I to samo zato sto se priblizava iskusenje na fakultetu. Dodjavola s nama anksioznima!
progoran
Aktivan član
Aktivan član

Post od progoran »

pa sta da radimo ovako ne mozemo vise da zivimo izgubili smo kvalitet zivljenja
dzowo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 20, 2005 10:17 pm
Kontakt:

Post od dzowo »

Da, da.... i bolovi u desnom guzu, isti slučaj.

Samo ja nisam siguran da su to manifestacije anksioznosti. Uglavnom, manifestacije anksioznosti su: lupanje srca, povišen krvni pritisak, podrhtavanje (tremori) mišića, osećanje mučnine, nedostatak apetitia, glavobolje, teskoba i ostali klasični psihosomatski problemi.

Išao sam redovno kod studentskog psihologa. Bilo mi je mnoogo bolje, čak mogu da kažem da sam se potpuno vratio u normalu. Počeo sam da učim i položio sam jedan ispit. Zaista sam bio zapanjen saznanjem da reč zaista leči. Do tada sam mislo da su psiholozi moderne vračare, i da baš ne mogu puno pomoći. Kad ono...

Međutim, eto, sad problem sa hlamidijom i opet sam u bedaku. :(

Koliko procunjao po internetu, ne postoji nikakvo udruženje anksioznih na republičkom, pokrajinskom ili gradskom/opštinskom nivou (za Beograd nisam siguran). Možda bi bilo dobro da se osnuje neka takva organizacija. Zbog pomoći, razumevanja, saveta i podrške.
Pretpostavljam da je mnogo efektivnije savetovati se sa nekim ko ima anksioznost. S druge strane, potpuno sam svestan da je problem anksioznosti duboko individualan i da se tretira psihoterapijom.
Koliko sam video na netu, u SAD i EU postoji mreža udruženja za podršku osobama sa anksioznošću.
Šta vi mislite o tome?

P.S. Iako verujem da sam promašio forum, molim moderatora da ne obriše ovu poruku.
Bajaga
Stalni član
Stalni  član

Post od Bajaga »

dzowo:
>>Samo ja nisam siguran da su to manifestacije anksioznosti.

JA JESAM! Izvini sto moram ovako da upadnem ali svi obidjosmo sve i rekose nam da je to na psiholoskoj bazi. Uobicajene i knjiske manifestacije anksioznosti su samo neke. Svi tripujemo, svi odlazemo da se suocimo. Evo i ja to cinim pricajuci o tome.

>>Išao sam redovno kod studentskog psihologa. Bilo mi je mnoogo bolje, čak mogu da kažem da sam se potpuno vratio u normalu. Počeo sam da učim i položio sam jedan ispit. Zaista sam bio zapanjen saznanjem da reč zaista leči. Do tada sam mislo da su psiholozi moderne vračare, i da baš ne mogu puno pomoći. Kad ono...

Eto vidis, kada ti se ukaze neki oslonac i neka vrsta sigurnosti, odmah krece nabolje. Svi smo isti, prijatelju moj. Nemamo petlju.

>>Međutim, eto, sad problem sa hlamidijom i opet sam u bedaku. :(

Um se igra sa tobom kao i sa svima nama. Meni je to proslo i pretocilo se u glavobolju. Ne brini, to ce proci ali ce problem da izmutira pretvorivsi se u proliv i nesto slicno.

>>Koliko procunjao po internetu, ne postoji nikakvo udruženje anksioznih na republičkom, pokrajinskom ili gradskom/opštinskom nivou (za Beograd nisam siguran). Možda bi bilo dobro da se osnuje neka takva organizacija.

Pa da jedni drugima dajemo ideje za nove psiho-tripove... :)

>>Koliko sam video na netu, u SAD i EU postoji mreža udruženja za podršku osobama sa anksioznošću.
Šta vi mislite o tome?

Pa to nije lose ukoliko ne uradis ono sto sam ja uradio: pocnes da se oslanjas na nesto izvan sebe. OK je oslanjati se neko vreme, dok prva faza lecenja traje, da se malo skrasis. Ali ako nastavis sa tudjim osloncem, kao ja, nikada neces izaci iz zacaranog kruga jer je poenta:OSLONIMO SE SVAKO NA SEBE.
Bajaga
Stalni član
Stalni  član

Post od Bajaga »

progoran napisao:pa sta da radimo ovako ne mozemo vise da zivimo izgubili smo kvalitet zivljenja
Eno na temi na neuropsihijatriji sam malo pisao o anksioznosti. Sta da radimo? Pocni da zidas u blatu. To ja radim. Pocni da se bavis nekim hobijem, necim sto te privlaci, trudi se da se opustas. U pocetku ce to biti samo gluma ali ce kasnije poprimiti korene i opustenost ce doci. Ne mogu ti reci kako da stavis tacku na anksioznost ali mogu ti reci da taj metod mene je doveo u stanje da sam znacajno smanjio lekove i napetost. I, naravno, redovno idi kod strucnog lica.
progoran
Aktivan član
Aktivan član

Post od progoran »

hvala bajaga na podrsci ali u opstem metezu i zbunjenosti organizma tesko je naci nesto sto te ispunjava nesto sto ti skrece misli i cini ti razonodu pozdrav
Bajaga
Stalni član
Stalni  član

Post od Bajaga »

Mozes! Trazi! Nemoj biti predvidiv ni sebi ni okolini. Tegobe nam skrecu paznju na sebe a paznja ih tera da traju. Danas sam imao probadanja u glavi. Moras da resis da su ti tvoje tegobe dosadile. Kada sam sestri (koja inace studira psihologiju) rekao da sam dosadio sebi sa tim svojim glupostima, ona mi je rekla: "Jesi dosadio sebi, ALI NISI DOVOLJNO!".

Kao samar da sam dobio, odmah sam shvatio kako nesvesno manipulisem sa tim "muka mi je od sebe". Ubrzo zatim su mi stvarno NEKE od stvari dosadile pa sam rekao sebi: "Idem da radim sklekove pa nek se raspadnem ako sam toliko kilav!". Naravno, nista se nije desilo, problem je promenio lokaciju i u zadnje vreme uspesno vezbam.

Jurcaj i trazi sta bi ti moglo privuci paznju!
Odgovori