PODMLADIVANJE
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PODMLADIVANJE
hajde da pricamo o tome kako se ostati mlad bez hirurgije. Dajte sto vise predloga!!!
- cikatoma
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
Evo nekoliko predloga zasnovanih na knjigama koje sam procitao:
1) ishrana: sveze (nekuvano, presno) voce i povrce
-od mlecnih proizvoda jogurt, mladi sir
-jaja, riba, pernata zivina, govedina
- od tecnosti samo voda + prirodni sokovi od voca i povrca (najbolji su oni koje sam napravis u sokovniku, bez pasterizacije i ikakvih dodataka
- izbaci sve slatkise i kolace
- izbaci sva gazirana pica
- izbaci kuhinjsku so, beli secer, belo brasno
2) nocni odmor, minimum 8 sati neprekidnog sna
3) redovna eliminacija (dva do tri puta dnevno)
4) svez, cist vazduh svaki dan, suncanje
5) fizicka aktivnost ili setnja svaki dan, rastezanje i istezanje
6) post (gladovanje) 1-2 puta godisnje po 7-10 dana, ili jednom sedmicno tokom cele godine
7) redovne masaze, sauna
razmisljaj pozitivno i razmisljaj mladalacki: druzi se vise sa mladima, prestani da se vidjas sa negativnim osobama
Ovo sve vazi za zdrav nacin zivota uopste, medjutim najvaznija karika u svemu ovome je ljudski mozak. On moze najvise doprineti svemu, ako so bolestan brze ces ozdraviti ako si pozitivan. I obrnuto, ako si uvrtis u glavu da ce se nesto lose desiti, onda ce to tako i biti.
Ali, kako prakticno mozemo korisiti mozak u svrhe podmladjivanja? Ovako:
1) lezi komforno na ledja, moze i krevet (pokusaj da ne zaspes
)
2) disi duboko, na nos i izdisi na usta
3) koncentrisi se na opustanju svakog dela tela; pocni sa stopalima i clancima, prekonogu, stomaka, ruku, vrata i glave
4) zamisli da energija unutar tvoga tela se krece kroz telo: pocinje 5 cm ispod pupka i krece se polako nagore prema licu do vrha glave i nazad do pocetne tacke. Izgleda nemoguce, ali ce vremenom postati rutina. Zatim pomeri energiju prema stopalima, pa nazad;
5) sledece, opusti se zamisli da si na nekom lepom mestu. Ako volis more i plaze, zamisli da si na plazi, topao pesak, prelepa boja mora, vetar, sunce, drvece, ptice, camci itd. Uzivaj u ovome nekoliko momenata;
6) sada zamisli svoje telo. Prvo lice: zamisli kako si izgledao kad si imao 20 godina. Zatim zamisljaj ostale delove tela: razvijene ruke, grudi, noge, ravan i jak stomak, uski kukovi. Vrati se ponovo na lice. Reci samom sebi da si mlad, atraktivan, zdrav. Ako te nesto boli, zamisljaj taj deo tela ili organ bez bolesti ili bola.
7) polako se vrati na opustanje misica i delova tela, i dosanje. Polako i pazljivo ustani.
Znam da ovo nekima zvuci neverovatno, ali nasa podsvest je veoma jaka. Citao sam o ljudima koji su promenili fizionomiju lica tako sto su svaki dan po nekoliko sati sebe zamisljali drugacije, i posle par meseci lice im se stvarno promenilo.
komentar?
1) ishrana: sveze (nekuvano, presno) voce i povrce
-od mlecnih proizvoda jogurt, mladi sir
-jaja, riba, pernata zivina, govedina
- od tecnosti samo voda + prirodni sokovi od voca i povrca (najbolji su oni koje sam napravis u sokovniku, bez pasterizacije i ikakvih dodataka
- izbaci sve slatkise i kolace
- izbaci sva gazirana pica
- izbaci kuhinjsku so, beli secer, belo brasno
2) nocni odmor, minimum 8 sati neprekidnog sna
3) redovna eliminacija (dva do tri puta dnevno)
4) svez, cist vazduh svaki dan, suncanje
5) fizicka aktivnost ili setnja svaki dan, rastezanje i istezanje
6) post (gladovanje) 1-2 puta godisnje po 7-10 dana, ili jednom sedmicno tokom cele godine
7) redovne masaze, sauna

Ovo sve vazi za zdrav nacin zivota uopste, medjutim najvaznija karika u svemu ovome je ljudski mozak. On moze najvise doprineti svemu, ako so bolestan brze ces ozdraviti ako si pozitivan. I obrnuto, ako si uvrtis u glavu da ce se nesto lose desiti, onda ce to tako i biti.
Ali, kako prakticno mozemo korisiti mozak u svrhe podmladjivanja? Ovako:
1) lezi komforno na ledja, moze i krevet (pokusaj da ne zaspes

2) disi duboko, na nos i izdisi na usta
3) koncentrisi se na opustanju svakog dela tela; pocni sa stopalima i clancima, prekonogu, stomaka, ruku, vrata i glave
4) zamisli da energija unutar tvoga tela se krece kroz telo: pocinje 5 cm ispod pupka i krece se polako nagore prema licu do vrha glave i nazad do pocetne tacke. Izgleda nemoguce, ali ce vremenom postati rutina. Zatim pomeri energiju prema stopalima, pa nazad;
5) sledece, opusti se zamisli da si na nekom lepom mestu. Ako volis more i plaze, zamisli da si na plazi, topao pesak, prelepa boja mora, vetar, sunce, drvece, ptice, camci itd. Uzivaj u ovome nekoliko momenata;
6) sada zamisli svoje telo. Prvo lice: zamisli kako si izgledao kad si imao 20 godina. Zatim zamisljaj ostale delove tela: razvijene ruke, grudi, noge, ravan i jak stomak, uski kukovi. Vrati se ponovo na lice. Reci samom sebi da si mlad, atraktivan, zdrav. Ako te nesto boli, zamisljaj taj deo tela ili organ bez bolesti ili bola.
7) polako se vrati na opustanje misica i delova tela, i dosanje. Polako i pazljivo ustani.
Znam da ovo nekima zvuci neverovatno, ali nasa podsvest je veoma jaka. Citao sam o ljudima koji su promenili fizionomiju lica tako sto su svaki dan po nekoliko sati sebe zamisljali drugacije, i posle par meseci lice im se stvarno promenilo.
komentar?
- cikatoma
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
u danasnjem haoticnom zivotu je veoma bitno da se mozak uspori, da misli ne lete na sve strane, nego da se mozes koncentrisati na samo jednu (ili nijednu - nista) stvar. Meditacija nije nikad imala veci znacaj nego u sadasnjem dobu kad nas bombarduju informacijama sa svih strana: novine, tv, radio, kompjuter, telefoni; kao i razne stvari koje uticu na povecanje stresa: ruzne vesti, voznja auta, a da ne spominjem losu ekonomsku i politicku situaciju u domovini.
Ovo opustanje je takodje i vid meditacije, sto daje i dodatnu dimenziju relaksaciji.
Vecina ovoga sto sam naveo je preuzeto od Tian Yong, koja je Grand Master of Rejuvenation (velemajstor u podmladjivanju), iz njene knjige How to reverse aging, koja se nazalost placa (ja sam je platio, i mogu poslati email-om ko zamoli)
http://www.rejuvenationcenters.org/index.html
Ovo opustanje je takodje i vid meditacije, sto daje i dodatnu dimenziju relaksaciji.
Vecina ovoga sto sam naveo je preuzeto od Tian Yong, koja je Grand Master of Rejuvenation (velemajstor u podmladjivanju), iz njene knjige How to reverse aging, koja se nazalost placa (ja sam je platio, i mogu poslati email-om ko zamoli)
http://www.rejuvenationcenters.org/index.html