PODMLADIVANJE

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PODMLADIVANJE

Post od edelina »

hajde da pricamo o tome kako se ostati mlad bez hirurgije. Dajte sto vise predloga!!!
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

kombuha.Guglaj.
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am

Post od cikatoma »

Evo nekoliko predloga zasnovanih na knjigama koje sam procitao:

1) ishrana: sveze (nekuvano, presno) voce i povrce
-od mlecnih proizvoda jogurt, mladi sir
-jaja, riba, pernata zivina, govedina
- od tecnosti samo voda + prirodni sokovi od voca i povrca (najbolji su oni koje sam napravis u sokovniku, bez pasterizacije i ikakvih dodataka
- izbaci sve slatkise i kolace
- izbaci sva gazirana pica
- izbaci kuhinjsku so, beli secer, belo brasno
2) nocni odmor, minimum 8 sati neprekidnog sna
3) redovna eliminacija (dva do tri puta dnevno)
4) svez, cist vazduh svaki dan, suncanje
5) fizicka aktivnost ili setnja svaki dan, rastezanje i istezanje
6) post (gladovanje) 1-2 puta godisnje po 7-10 dana, ili jednom sedmicno tokom cele godine
7) redovne masaze, sauna
8) razmisljaj pozitivno i razmisljaj mladalacki: druzi se vise sa mladima, prestani da se vidjas sa negativnim osobama

Ovo sve vazi za zdrav nacin zivota uopste, medjutim najvaznija karika u svemu ovome je ljudski mozak. On moze najvise doprineti svemu, ako so bolestan brze ces ozdraviti ako si pozitivan. I obrnuto, ako si uvrtis u glavu da ce se nesto lose desiti, onda ce to tako i biti.

Ali, kako prakticno mozemo korisiti mozak u svrhe podmladjivanja? Ovako:

1) lezi komforno na ledja, moze i krevet (pokusaj da ne zaspes :D )
2) disi duboko, na nos i izdisi na usta
3) koncentrisi se na opustanju svakog dela tela; pocni sa stopalima i clancima, prekonogu, stomaka, ruku, vrata i glave
4) zamisli da energija unutar tvoga tela se krece kroz telo: pocinje 5 cm ispod pupka i krece se polako nagore prema licu do vrha glave i nazad do pocetne tacke. Izgleda nemoguce, ali ce vremenom postati rutina. Zatim pomeri energiju prema stopalima, pa nazad;
5) sledece, opusti se zamisli da si na nekom lepom mestu. Ako volis more i plaze, zamisli da si na plazi, topao pesak, prelepa boja mora, vetar, sunce, drvece, ptice, camci itd. Uzivaj u ovome nekoliko momenata;
6) sada zamisli svoje telo. Prvo lice: zamisli kako si izgledao kad si imao 20 godina. Zatim zamisljaj ostale delove tela: razvijene ruke, grudi, noge, ravan i jak stomak, uski kukovi. Vrati se ponovo na lice. Reci samom sebi da si mlad, atraktivan, zdrav. Ako te nesto boli, zamisljaj taj deo tela ili organ bez bolesti ili bola.
7) polako se vrati na opustanje misica i delova tela, i dosanje. Polako i pazljivo ustani.

Znam da ovo nekima zvuci neverovatno, ali nasa podsvest je veoma jaka. Citao sam o ljudima koji su promenili fizionomiju lica tako sto su svaki dan po nekoliko sati sebe zamisljali drugacije, i posle par meseci lice im se stvarno promenilo.

komentar?
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

ma,to je nemoguće :roll: misliiimm,sad ću ja zamišljati da sam naomi kempbel i za par mjeseci ću biti ona :roll: :-? koliko sam idola imala u pubertetu do sada bi po tome trebala ličiti bar na jednu...ali ja sam i dalje ja...i više nemam ništa protiv toga :wink:
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član

Post od cikatoma »

nemoj potcenjivati moc mozga i podsvesti. I nista nije nemoguce, ali cim ti samom sebi kazes da ne mozes to nesto da uradis, onda i neces moci.

Koristi ono iz "Secas li se Dolly Bell?" - svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem , pa ces i ti napredovati, podmladiti se itd
dr gica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:00 pm

Post od dr gica »

evo i ja cu malo da se prikljucin i na ovu temu. prvo pozdrav svima! a drugo mislim da moc podvesti puno znaci, tj ako nesto jako zelimo i govorimo sebi i mozemo ostvariti. a to bas za naomi....
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Dobro vece svima, evo i mene. Nije lose, nije lose. Sto se tice ishrane stvarno je dobro, ali ovo opustanje i vezbe pa zamisljaj se pre 20 godina to mi nikako ne ide. Nemam tu koncentraciju. Pa ja ni kod profesionalnog masera u salonu nemogu da lezim mirno vise od 15 minuta. Prorade mi pundravci :cry:
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član

Post od cikatoma »

u danasnjem haoticnom zivotu je veoma bitno da se mozak uspori, da misli ne lete na sve strane, nego da se mozes koncentrisati na samo jednu (ili nijednu - nista) stvar. Meditacija nije nikad imala veci znacaj nego u sadasnjem dobu kad nas bombarduju informacijama sa svih strana: novine, tv, radio, kompjuter, telefoni; kao i razne stvari koje uticu na povecanje stresa: ruzne vesti, voznja auta, a da ne spominjem losu ekonomsku i politicku situaciju u domovini.

Ovo opustanje je takodje i vid meditacije, sto daje i dodatnu dimenziju relaksaciji.

Vecina ovoga sto sam naveo je preuzeto od Tian Yong, koja je Grand Master of Rejuvenation (velemajstor u podmladjivanju), iz njene knjige How to reverse aging, koja se nazalost placa (ja sam je platio, i mogu poslati email-om ko zamoli)

http://www.rejuvenationcenters.org/index.html
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

možda je to sve i tačno ali u današnjem haotičnom životu možeš sve samo se ne možeš opustiti i ležati...i razmišljati.Previše je brz tempo,previše obaveza da bi samo tako mogla leći i zamišjlati ovo-ono...Ja sam za masažu,to je vrhunska stvar.
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

pa i ja sam za masazu ako nije duza od 15 minuta, inace pocnem da se vrpoljim, a onda je tesko masirati hehe
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 12:11 am

Post od Dundica ! »

vjera napisao:kombuha.Guglaj.
ja dobila kombuhu i jos nisam pocela da je pijem ...nesto mi ne obecava uprkos skriptama koje sam dobila uz nju :roll:

mislim citala Ja i te kako ...ali nesto nisam sigurna da je moja kombu orginal :lol:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Ne znam da li je original ali ako jeste-počni je koristiti.Ja je trenutno pravim i jedva čekam da se "zakoti" :lol: To je jednostavno životni eliksir!
Odgovori