Devojcica od 3 godine ima sekret!!!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
policajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 4:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Devojcica od 3 godine ima sekret!!!

Post od policajka »

Mojoj ćerci se sa 2,5 godina pojavio žućkasti sekret na gaćicama i mokraća se čudno oseti. Otišli smo kod pedijatra i obratli se u vezi preoblema. Vadila je krv (krvna slika u redu) i mokraću (u redu), a sekret postoji. Doktorica je bez saveta specijaliste onako više na svoju ruku zaključila da se radi o gljivicama. Dobili smo kreme gentamicin i daktanol ujutro i uveče i zabranu čestog perkanja. Stanje je i dalje ostalo isto, samo se sa vremena na vreme u kratkom periodu izgubi sekret pa opet pojavi. Stvarno neznam šta da radim, da li da idem dalje kod nekog specijaliste i kog?
oduvek simpatichna
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

na institutu za majku i dete postoji deciji ginekolog, pa jo mizda najbolje da je odvedes tamo, oni ipak imaju iskustva sa tako mlom decom, e sad meni je moj gin. rekao da svoje devojcice perem cistom vodom bez sapuna, naravno jednom dnevno je dovoljno ukoliko dete obavlja nuzdu na nosi, i izbegavaj vlazne maramice, bolje pokvasi maramicu vodom, moguce da je parfemisani sastojci u vlaznoj maramici iritiraju.
double trouble is my life
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Slažem se sa Veki...i ima tu još jedna stvar. Naime, od kako su uveli koncentrovane koncentrate praška za veš dosta ženskog sveta se žali na pojačan sekret. I možda ćeš rešiti problem ako izbaciš iz upotrebe omekšivač za rublje i recimo, bar dva do tri puta ponvljati program ispiranja veša. Znam da se moj sinčić perutao od Neveninog bebi sapuna...
korisnicko ime
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 1:30 am

Post od korisnicko ime »

Ja sa svojom trogodisnjom cerkom imam slican problem.Skoro sest meseci sam koristila daktanol i nistatin kapi ,po savetu pedijatra,svaki put kada mi devojcica ima sekret i blago crvenilo.Isto je urinokultura i krvna slika bila ok.Kao i ultrazvuk...Cak smo i kod nefrologa isli.
Na kraju sam dete odvela kod privatnog ginekologa da se detetu uzme vaginalni bris,jer je nas pedijatar smatrao da nema potrebe.
I cuda, esherihia coli!
Necu da vas plasim,samo vam savetujem da ne lecite dete od gljivica kada niste sigurno ni ustanovili da ih ima!Da ne prodjete kao mi.
Sve najbolje!
Odgovori