Frasevi

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dejan_kis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 10:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Frasevi

Post od dejan_kis »

sestricin sin mi dobija ucestale frasevo odnosno febrilne konvulzije, posta sam vec procitao sve sto ste napisali drugima o tome, zanima me da li ima neki poseban razlog za dobijanje fraseva. ima dve godine i dosad je imao desetak i vise napada, sto kratkis sto dugih. posto su nam rekli da su njegove ceste temperature u mogucnosti dolaze i zbog treceg krajnika. da li je to do toga ili tu postoji jos nesto
pomozite
Ardagast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Ardagast »

Malo konfuzno pitanje ali mi se cini da razumem sustinu: dete ima ceste fraseve a i temperature jer ima problematicne krajnike.
Treba resavati pitanje obolelih krajnika da ne bi stalno imalo temperaturu tj. cesto. U principu to je to ali ipak treba naci dobrog neurologa (DECIJEG) koji ce sagledati sve cinjenice i pomoci adekvatno.
Pozdrav
Matija, mamina i tatina sreckica
11.11.2005.
betoven24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:08 pm

Post od betoven24 »

Slazem se sa Ardagastom da treba resiti problem krajnika. Da li je pedijatar savetovao uzimanje Diazepama? Moja cerkica je imala fras sa 15 meseci i od tada, cim temperatura dodje na 38 stepeni mi joj obavezno dajemo diazepam, koji je cuva od frasa 12 sati. Ne mogu da verujem da se to desava i pod njim. Rizik od frasa postoji od 38.2. Mis mo imali problem sa trecim krajnikom, izvadili ga ali nam se ponovo vratio, s tim sto nam temperatura prati svaku, i najmanju prehladu. Pozdrav
Odgovori