Zdravo svima,
Moj deckic je operisan od fimoze. Koja je postoperativna nega, posle te operacije ???
Operisan je u ponedeljak 18.02.2008 god. sve je bilo uredu sutra dan se pojavila kao korica i poduto je bilo,rekli nam da ga istusiramo i ocistimo jodom.
Kad smo mu ocistili makla mu se kozica i pojavilo se zivo meso (posle toga ga dosta bolelo). Saznali smo da nismo trebali da mu maknemo tu kozicu ! Neki beli plihovi se pojavili i takode neka plou-providna tecnost...
Rekli nam da mu cistimo jodom,
da pazimo temperaturu (da se ne pojavljuje od 1og dana dajeom sirup protiv bolova i temperature, na bazi paracetamola)
Ima velike bolove kad treba da mokri zatvorila mu se rupica i mnogo tanko piski i ima po malo krvi?
Ko je najbolji nacin da mu to brzo i lepo zaraste i naravno sto manje boli.
Imamo tek sastanak kod hirurga 29.02.2008;
VELIKO HVALA ZA ODGOVOR.
I pozdrav svima
deckic 3god operisan od fimoze
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
deckic 3god operisan od fimoze
Hvala na uslugu.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Na zalost,ne moze se reci sta je potrebno raditi jer ja ne vidim u kom je stanju operativna rana.Sve sto vi kazete,neka korica,neki beli plihovi,meni nista ne znaci,na zalost.
Jedino preostaje da ispirate rastvorom joda i previjate sterilnim gazicama do kontrole
Mlaz mokrace normalno je tanji jer je citaj vrh penisa pod otokom sto suzava mokracnu sev.
Jedino preostaje da ispirate rastvorom joda i previjate sterilnim gazicama do kontrole
Mlaz mokrace normalno je tanji jer je citaj vrh penisa pod otokom sto suzava mokracnu sev.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Hvala na odgovoru!
Tako i radimo ispiremo mu sa razblazenim jodom 2 do 3 puta dnevno. I dalje ga boli kad piski i plasi se pa dosta trpi!
Ali danas smo se culi sa hirurgom koj ga je operisao, reko da ostavimo kako je i da mu mazemo vazlin na ranu da bi omeknulo i nebi pucalo.
Uradili smo tako ali nas sada strah da mu se ne makne krasta i da bude ponovo krv?
Po vase sta mislite dali je bolje da ostavimo ili da mu mazemo vazlin kremu da mu omekne? Kako bi bolje zaraslo,brze i bez ovolikih bolova?
Isto koliko ovo traje??????????
[/quote]
Tako i radimo ispiremo mu sa razblazenim jodom 2 do 3 puta dnevno. I dalje ga boli kad piski i plasi se pa dosta trpi!
Ali danas smo se culi sa hirurgom koj ga je operisao, reko da ostavimo kako je i da mu mazemo vazlin na ranu da bi omeknulo i nebi pucalo.
Uradili smo tako ali nas sada strah da mu se ne makne krasta i da bude ponovo krv?
Po vase sta mislite dali je bolje da ostavimo ili da mu mazemo vazlin kremu da mu omekne? Kako bi bolje zaraslo,brze i bez ovolikih bolova?
Isto koliko ovo traje??????????
[/quote]
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Uradite onako kako vam je rekao lekar koji je uradio operaciju.
Zarasta 10-ak dana vise-manje.Na zalost,bolno je i tu mu ne mozete pomoci bog zna koliko a za odabir analgetika,posavetujte se sa ordinirajucim lekarom.
Zarasta 10-ak dana vise-manje.Na zalost,bolno je i tu mu ne mozete pomoci bog zna koliko a za odabir analgetika,posavetujte se sa ordinirajucim lekarom.