Test mokraće na hlamidiju
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm
Test mokraće na hlamidiju
da li je neko radio gorenavedeni test? jedna laboratorija u ns tvrdi da je 100 posto pouzdan. svetsko a nase kazu. zanima me jos necije misljenje
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 24, 2005 8:21 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Test mokraće na hlamidiju
Proskitaj malo po topicima - videces da je ovo 100% nepouzdan test, jer se Hlamidija krije u slojevima malo ispod povrsine, i ne moze se 'izpiskiti'. Skupi hrabrosti, idi na bris...Principal Skinner napisao:da li je neko radio gorenavedeni test? jedna laboratorija u ns tvrdi da je 100 posto pouzdan. svetsko a nase kazu. zanima me jos necije misljenje
Samo nemoj na VMA tamo rade sa stapicim malo tanjim od olovke, otkines od bolova, 10 dana ne mozes da mokris bez bolova i pecenja. Nikom da pozelis, Treba otici kod onih koji rade sa tankim metalnim (plasticnim) stapicima, a najbolje da to radi urolog i to u lezecem polozaju.
Moj tip je klinika POLOMED u Cvijicevoj, bolo samo prvi dan i posle nista.
Moj tip je klinika POLOMED u Cvijicevoj, bolo samo prvi dan i posle nista.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 20, 2005 10:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Imam jedan problem.
Radio sam kontrolni bris DIF metodom i rezultat je bio negativan, ali uz napomenu da je bilo "malo materijala" i da "bris treba ponoviti".
Posle urađenog brisa malo mi je curila krv iz uretre (vidljivi tragovi na donjem rublju i po završetku prvog mučnog uriniranja), pa me zanima da li je to normalno?
Možda bi neko trebao da otvori mali biznis i da proizvodi uloške za muškarce, koji rade bris?
Šalu na stranu...
Prvi put kada sam radio bris, radio sam i na mikoplazmu i ureaplazmu (ako se tako zovu) i tom prilikom me je "nežni" tehničar zakačio onom tankom pločicom i raskrvario.
Tada sam znao zašto imam bolove i tragove krvi na donjem rublju.
Kada sam pitao doktora opšte prakse da li postoji neka manje bolna metoda utvrđivanja hlamidije, rekao mi je da postoji. Analiza krvi na antitela hlamidije.
Kada sam se raspitao u jednoj privatnoj laboratoriji u Novom Sadu, rekli su mi da se analiza krvi na hlamidiju vrši uglavnom za plućnu hlamidiju, a ne za urološku.
Kada sam se raspitao u drugoj laboratoriji, rekli su mi da se vrši analiza krvi i za urološku hlamidiju.
Kome sad verovati?
Inače, koliko su mi objasnili radi se o dva testa krvi na hlamidiju, ukupno 2000 din.
Pošto na Poliklinici dolazi 40 pacijenata dnevno na jednog urologa, nisam imao vremena da čekam da se konsultujem sa urologom. Nemam još uput.
Hvala za forum!
Radio sam kontrolni bris DIF metodom i rezultat je bio negativan, ali uz napomenu da je bilo "malo materijala" i da "bris treba ponoviti".
Posle urađenog brisa malo mi je curila krv iz uretre (vidljivi tragovi na donjem rublju i po završetku prvog mučnog uriniranja), pa me zanima da li je to normalno?
Možda bi neko trebao da otvori mali biznis i da proizvodi uloške za muškarce, koji rade bris?

Prvi put kada sam radio bris, radio sam i na mikoplazmu i ureaplazmu (ako se tako zovu) i tom prilikom me je "nežni" tehničar zakačio onom tankom pločicom i raskrvario.
Tada sam znao zašto imam bolove i tragove krvi na donjem rublju.
Kada sam pitao doktora opšte prakse da li postoji neka manje bolna metoda utvrđivanja hlamidije, rekao mi je da postoji. Analiza krvi na antitela hlamidije.
Kada sam se raspitao u jednoj privatnoj laboratoriji u Novom Sadu, rekli su mi da se analiza krvi na hlamidiju vrši uglavnom za plućnu hlamidiju, a ne za urološku.
Kada sam se raspitao u drugoj laboratoriji, rekli su mi da se vrši analiza krvi i za urološku hlamidiju.
Kome sad verovati?
Inače, koliko su mi objasnili radi se o dva testa krvi na hlamidiju, ukupno 2000 din.
Pošto na Poliklinici dolazi 40 pacijenata dnevno na jednog urologa, nisam imao vremena da čekam da se konsultujem sa urologom. Nemam još uput.
Hvala za forum!