Strucna lica, POAGAJTE

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Pomagajte
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 14, 2005 12:47 pm

Strucna lica, POAGAJTE

Post od Pomagajte »

Pre nedelju dana su mi se pojavili simptomi:

1. Kao neko gnojavo lucenje iz mokracnih kanala (po jedna kapljica) ali vise puta dnevno. Ponekad je bele, ponekad zuckaste boje....

2. Peckanje prilikom mokrenja

Planiram da idem kod urologa, al ako mozete vi da mi pomognete to bi bilo jos bolje!

Sta to moze biti?

HVALA UNAPRED
malempic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 05, 2004 9:46 pm

Post od malempic »

Deluje na Hlamidiju.
Moj savet ti je da ne bi gubio vreme da odes, pre urologa, da uradis uretarni bris na hlamidiju, genitalne mikoplazme i bakterioloski bris.
Sa nalazima idi kod urologa da ti predlozi terapiju.
Ako ides u drzavnu ustanovu idi odmah zahazi kod urologa jer se ceka 5-10 dana na red, a za rezultate brisa ti treba oko 3 dana.
Na primer u KBC Zvezdari (Gradska bolnica) mozes otici kod urologa bez uputa i to odmah za 600 dinara.

Cao
Pomagajte
Novi član
Novi član

Post od Pomagajte »

Puno Vam hvala na tako brzom odgovoru, idem kod privatnog gonekologa jer u drzavnoj poliklinici se ceka 2 MESECA!!!!!!!

Da li je ta hlamidija opasna??
Pomagajte
Novi član
Novi član

Post od Pomagajte »

Malo sam pogtresio u pisanju, hteo sam da napisem privatnog UROLOGA! :oops:
malempic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 05, 2004 9:46 pm

Post od malempic »

Kazu da se ne umire od nje.
Salim se.

Nadam se da nisi je ukacio.
Ako jesi imas na ovom forumu puno o tome, a evo nesto i od mene:

Hlamidija spada u ozbiljnije infektivno oboljenje, koje moze dovesti i do steriliteta.
Teoreski se lako leci, ali praksa je pokazala drugacije. Postoji misljenje da hlamidija je nesto izmedju bakterija i virusa, sto dodatno komplikuje lecenje.
Lecenje zavisi od stepena infekcije, tj. da li je samo u uretri, ili je i u prostati ili cak i u testisima. Ako je u uretarnom kanalu to se smatra nekomplikovanom infekcijom i leci jednostavno 7-10 dana Dovicina (najbolje Vibramicina) + 1g Hemomycina (4 kapsule odjednom) ili 3 dana (2+2+2 kapsule) Hemomycina. Posle 30 dana kontrola ako nije uspelo ponovis jos jedanput i treba da je gotovo. To je samo slucaj nekomplikovane infekcije.
U svakom slucaju urolog ce to odrediti i proceniti, naravno prepisati i terapiju.

Ako je uhvatilo prostatu ili nedao Bog testise lecenje ce malo potrajati min 2 meseca, a neki se lece i godinu dana.

Moj savet je da za vreme antibiotske terapije trba piti 1x Probitic kapsule , kapsule belog luka 3x1 i Echinacea kapi, Pozeljno je i uzimati 2 meseca Cink i vitamin E (400 I.J). Ovo ne skodi, ali moze mnogo da pomogne. da ne zaradis razne druge stvari. Dok cekas kontrolni bris, pokusaj da zivis zdravo i zdravo da se hranis. Imunitet je najvazniji.

Zapamti i ovo ni po koju cenu ne radi briseve pre 30 dana od poslednje tablete antibiotika, jer mozes dobiti lazne rezultate i da se nepotrebno trujes lekovima.

Pozdrav i srecno
Pomagajte
Novi član
Novi član

Post od Pomagajte »

E hvala Vam puno svima, bio sam kod urologa i rekao mi je da nije strasno, da je doslo samo do neke bakterioloske infekcije, koja je u stvari banalna. Vec me prolazi! :lol:

U**** sam se bio ko grlica!

Jos jednom hvala Vam svima na savetima i sugestijama!!!!
Odgovori