Sta mi je?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Tandarabroc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 1:54 pm

Sta mi je?

Post od Tandarabroc »

Pre nedelju dana sam primetio da imam cudan iscedak iz penisa mutne boje i peckanje odnosno svrab pri mokrenju! Citajuci forum saznao sam za hlamidiju koja izaziva iste simptome i resio da se javim lekaru! Prvo sto sam hteo je da se testiram na hlamidiju ali on je rekao da nema potrebe jos za tim i posle obicnog pregleda mi je dao da pijem Dovicin kapsule 2X1 i da mi uzmu bris uretrte, KKS, Se, Urina, uree, urinokulture! Evo kakve sam rezultate dobio:

KKS

KS-Parametri
Eritrociti 5,34
Leukociti 5,7
Hemoglobin 150
Hematokrit 49,0
Trombociti 213

Leukocit.Formula
LYM 38,7
MID 8,1
GRA 53,2

Analiza
Sedimentacija eritrocita 5
Urea 4,6

Urin- Kvalitativno sa sedimentom

Fizicko-Hemijski pregled
Izgled/boja - bistar
Reakcija - ph6
Relativna gustina 1020
Proteini - /
Glukoza - /
Aceton - /
Bilirubin - /
Urobilinogen - /
Hemoglobin - /
Nitriti - /

Mikroskopski pregled

Eritrociti - 3-4
Leukociti - /
Cilindri - /
Epitelne celije - retke
Bakterije - retke
Kristali - /
Soli - /
Ostalo - malo sluzi

Urinokultura

Vrsta uzorka: urin
Kakav se pregled trazi: kultura
Rezultat: Kulturom urikulta zasejane podloge su ostale sterilne

Bris

Vrasta uzorka: bris uretre
Kakav pregled se trazi: biogram i antibiogram
Rezultat: Kulturom brisa uretre izolovane su 1/2 kulture kolonije klica Enterococcus(streptococcus fecalis). Gljivice iz roda Candida nisu izolovane

Antibiogram
Ampicilin - S
Amoksicilin - S
Amoksicilin + inh. blak - S
Cefalaksin - R
Hloramfenikol - S
Klindamicin - R
Gentamicin - R
Trimetooprim+sulfamet - R
(sve oznake se nalaze u prvoj koloni, ostalo je prazno)

Kada mi je stigao bris uretre i urinokultura doktor mi je prepisao Amoksicilin capsule 4X500mg u toku osam dana i B-complex drag. 3X1. Terapiju treba da pocnem kada ispijem drugu kutiju Dovicina.

Na moje dalje insistiranje da se testiram na hlamidiju doktor mi je rekao da to ne treba jos da radim vec da uradim nalaz spermo kulture.

Inace simptomi koje sam imao su se ublazili nakon prve kutije Dovicina.

Ako neko ima volje, strpljene i znanja da mi pogleda rezultate i kaze svoje misljenje i objasni da li stvarno prvo treba da uradim sve ove nalaze pa da se onda testiram na hlamidiju ili je ovo cisto da bi uzeo sto vise para posto je u pitanju privatni lekar?

POZZZ
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Krvna slika je dobra kao i nalaz urina,znaci nema infekciju mokrace.
Bris uretre nije dobar i zato ti je dao da pijes to sto vec pijes,mada dovicin na svoju ruku-vise nego glupo.
Ok.
Znaci,u uretri imas bakterije,gljivice nemas....ali niko ne garantuje da pored ovih bakterija koje su pronadjene obicnim brisom nemas i hlamidiju.
Kad ispijes ove lekove,sacekaj 15-ak dana pa onda lepo daj nalaz za hlamidiju.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Tandarabroc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 1:54 pm

Post od Tandarabroc »

Nije Dovicin na svoju ruku i njih mi je doktor prepisao! Hvala na savetu!
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Streptococcus fecalis je bakterija koja je normalno pristuna u debelom crijevu. Govori o tome da si ili imao analni odnos sa djevojkom bez zastite ili da je ona vaginalno inficirana tom bakterijom.

Popij tu terapiju koja ti je odredjena i sacekaj barem 15-ak dana dok ne uradis bris na hlamidiju (uradi i na mikoplazme i ureaplazmu kad vec ides na bris). Ako se testiras odmah nakon terapije antibioticima bez nekoliko dana pauze, bris ''umije'' da ne pokaze pravo stanje. Navikni se da koristis kondom, kako ne bi prolazio ponovo kroz isto (ili ne-daj-boze nesto gore od ovoga)

Pozdrav!
Odgovori