kako je moguce dobiti Neisseria gonorrhoeae-u??
kako je moguce dobiti Neisseria gonorrhoeae-u??
Proslo je sad vec dosta vremena,ali mene i dalje kopka cinjenica da nikada nisam saznao kako sam dobio Neisseria gonorrhoeae, posto sam vec godinu ipo dana u stalnoj vezi,i nisam imao nikakvih seksualnih odnosa sem sa svojom devojkom,nije mi jasno kako sam to dobio? posto kod nje nije nadjena Neisseria gonorrhoeae,nadjena joj je Escherichia coli i ali ne Neisseria gonorrhoeae.ja sam gledao po forumima jos tada i svuda kazu da je nju moguce dobiti samo seksualnim putem,cak mi je to i doktor rekao,a i njoj njen.izlecio sam se posle 3 nedelje uzimanaj antibiotika,a i devojka je uspela da se resi Escherichia coli,hvala Bogu.tako da sam sad mirne glave ipak odlucio da pitam ovde..pa ako bi neko mogao da mi kaze na koji je sve nacin moguce dobiti Neisseria gonorrhoeae-u... hvala unapred
Vidis kod zena infekcija sa N.gonorhoee moze da bude potpuno klinicki nemanifestna,bila da je lokalizacija vaginalna ,a pogotovo ako je lokalizacijaja analna ili oralna.U tom slucaju N.gonorhoee je stalno prisutna i mogucnost infekcije postoji.Takodje svaki sekret koji sadrzi N.gonorhoee je veoma infektivan iako je sama bakterija veoma osetljiva u spoljnoj sredini,tako da uopste nije iskljucen i neki prenos kontaktom osim seksualnog.Rublje,peskiri,daske u toaletima i da ne nabrajam sta sve moze doci u obzir da je bilo neposredno pre upotrebe od necije strane kontaminirano infektivnim sekretom
Mikrobioloski vaginalni bris se zasejava na krvni agar,endo agar,CH i SAB, pravi se preparat koji se boji po Gramu. Neisseria ne moze da se vidi na tom preparatu niti da poraste na tim podlogama.dannina napisao:Mislim da ne gresim,a koji bi to bio poseban bris ili podloga za porast iste?Ili sta ti mislis da je IV grupa sekreta kod zena?
Neisseria moze da se vidi eventualno u nativnom preparatu.
Pregled vaginalnog sekreta nije isto sto i vaginalni bris.
Dragi Vlado 2008, ja sam o gonoreji pisala detaljno na forumu ginekologija - tema: gonoreja- podmukla bolest, to je bio moj slucaj.
A ukratko:
Od 1998-2001. duga veza, ja sam njemu bila prva (on je bar tako rekao),a on meni drugi decko. Bila sam mu verna.
Od 2001-2005. nijedan seksualni odnos.
U martu 2005. na redovnom pregledu doktorka radi pregled sekreta otrivena mi je gonoreja (direktni mikroskopski preparat).
Napominjem da nikakve simptome nisam imala:svrab, sekret, bolove, peckanje, krvarenje... Uvek sam bila VI grupa sekreta, a nikad IV.
Zasto onda postoje te grupe, i ta IV, ako je nemoguce gonokoke videti obicnim sekretom, i sta se onda tu vidi pa grupe budu II,III, IV, V,VI....
I ja se pitam kad sam je dobila, od koga, kako to ama bas nijedan simptom, na kontrole kod ginekologa 1-2 puta godisnje...
I ja vrlo cesto razmisljam o tome, pogotovo sad kada sa muzem pokusavam dobiti bebu.
Ako te sta interesuje pitaj me slobodno, vrlo rado cu ti odgovoriti.
POZZZ
A ukratko:
Od 1998-2001. duga veza, ja sam njemu bila prva (on je bar tako rekao),a on meni drugi decko. Bila sam mu verna.
Od 2001-2005. nijedan seksualni odnos.
U martu 2005. na redovnom pregledu doktorka radi pregled sekreta otrivena mi je gonoreja (direktni mikroskopski preparat).
Napominjem da nikakve simptome nisam imala:svrab, sekret, bolove, peckanje, krvarenje... Uvek sam bila VI grupa sekreta, a nikad IV.
Zasto onda postoje te grupe, i ta IV, ako je nemoguce gonokoke videti obicnim sekretom, i sta se onda tu vidi pa grupe budu II,III, IV, V,VI....
I ja se pitam kad sam je dobila, od koga, kako to ama bas nijedan simptom, na kontrole kod ginekologa 1-2 puta godisnje...
I ja vrlo cesto razmisljam o tome, pogotovo sad kada sa muzem pokusavam dobiti bebu.
Ako te sta interesuje pitaj me slobodno, vrlo rado cu ti odgovoriti.
POZZZ
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma,opusteno,bez ljutnjeDjuu napisao:Izvini dannina,pobrkala sam malo ali sam sve pobrljavila,mnogo je proslo kako sam ucila mikrobiologiju. Sad kad mi je mozak proradio shvatam da se (naravno) diplokoki vide u Gramu.
Ivinjavam ti se
Nadam se da mi je oprosteno?!![]()

Pozdrav