AD kapi
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
AD kapi
Da li je neko zna kakva se to prasina podigla oko AD kapi? Nama je doktor prepisao Vigantol, pa sam AD kapi koje smo unapred kupili pila ja. Sada sam nacula da sa AD kapima nesto nije u redu?!
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Kako se navodi u saopštenju za javnost, * je došao do dokumenata koji predstavljaju analizu laboratorijskih ispitivanja A+D3 kapi proizvođača "Iva Farm" iz Valjeva, koja je načinjena u Sektoru za preventivnu medicinu Vojno-medicinske akademije u Beogradu.
Prema tim analizama, jasno se vidi da te kapi ne ispunjavaju uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti, piše u saopštenju.
"Zahtevamo od Ministarstva zdravlja i nadležnih institucija hitno ispitivanje slučaja, kao i da obaveste javnost da li je u pitanju jedna štetna serija proizvoda ili celokupna proizvodnja pomenutog proizvođača", navodi se u saopštenju.
Precizira se da je analizom na VMA utvrđeno da proizvod ne poseduje ispravnu deklaraciju, kao i da nije odgovarajućeg sastava.
"Proizvod nije vodeni rastvor A i D3 kako se navodi, već je rastvor navedenih vitamina u smeši glicerola i vode što je nedopustivo, jer se bebama preporučuju isključivo vodeni rastvori", objašnjava se u saopštenju.
U kompaniji "Iva Farm" za B92 je rečeno da imaju sve potrebne ateste sa VMA za svoje proizvode, kao i da ne žele da polemišu u javnosti jer će problem rešiti pred sudom.
Izvor:B92.
Sto se Vigantola tice nema razloga za brigu jer njih proizvodi Nemacka farmaceutska kuca Merck. I mi koristimo Vigantol
Prema tim analizama, jasno se vidi da te kapi ne ispunjavaju uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti, piše u saopštenju.
"Zahtevamo od Ministarstva zdravlja i nadležnih institucija hitno ispitivanje slučaja, kao i da obaveste javnost da li je u pitanju jedna štetna serija proizvoda ili celokupna proizvodnja pomenutog proizvođača", navodi se u saopštenju.
Precizira se da je analizom na VMA utvrđeno da proizvod ne poseduje ispravnu deklaraciju, kao i da nije odgovarajućeg sastava.
"Proizvod nije vodeni rastvor A i D3 kako se navodi, već je rastvor navedenih vitamina u smeši glicerola i vode što je nedopustivo, jer se bebama preporučuju isključivo vodeni rastvori", objašnjava se u saopštenju.
U kompaniji "Iva Farm" za B92 je rečeno da imaju sve potrebne ateste sa VMA za svoje proizvode, kao i da ne žele da polemišu u javnosti jer će problem rešiti pred sudom.
Izvor:B92.
Sto se Vigantola tice nema razloga za brigu jer njih proizvodi Nemacka farmaceutska kuca Merck. I mi koristimo Vigantol

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 6:57 pm
Moje strucno miljenje, ekonomista sam, je da je cela ta prasina jedan oblik nezdrave konkurencije. Sto se tice medicine tice, tu sam laik, ali polako ucim osnove pedijatrije zbog dece:). Naime, bebi od 6 meseci, dajem od rodjenja upravo te AD kapi i nema nikakvih losih indikacija. Sve fontanelice zarastaju kako treba. A i objavili su dan kasnije da su potpuno ispravne.